En şifalı tohum belli oldu: Bağırsakları çalıştırıyor kalbi koruyup güçlendiriyor. Yoğurda katıp katıp yiyin

Süper besin olarak bilinen ve içerdiği güçlü vitaminler, mineraller ve omega-3 yağ asitleri sayesinde sağlığımıza bir dizi yarar sunan bu tohum, etkileri nedeniyle aktarlarda yok satıyor! Yoğurtla tüketildiğinde şifası artıyor. İşte her derde deva olan o tohum

En şifalı tohum belli oldu: Bağırsakları çalıştırıyor kalbi koruyup güçlendiriyor. Yoğurda katıp katıp yiyin

Tohumlar, içerdiği güçlü besin değerleri sayesinde sağlığımız için en şifalı doğal kaynaklardır. Çeşit çeşit tohumlar mevcuttur.

"Süper besin" olarak bilinen chia tohumu da bunlardan biridir. Chia tohumu, birçok gıdaya göre besin değeri ve zengin içeriğinden dolayı süper besin olarak karşımıza çıkar.

Düzenli olarak chia tohumu tüketmek, özellikle de yoğurtla tüketmek, birtakım problemleri çözmede etkilidir.

İşte chia tohumunun güçlü etkileri...

CHİA TOHUMUNUN FAYDALARI

Chia tohumları, besleyici özellikleri ve sağlık yararları ile bilinen küçük, siyah tohumlardır. Yüksek lif içeriği, omega-3 yağ asitleri, protein, antioksidanlar ve çeşitli vitamin ve mineraller açısından zengindir.

Bu tohumların düzenli olarak tüketilmesi sindirim sağlığını iyileştirir. Yüksek lif içeriği sayesinde de chia tohumu, sindirimi düzenler ve kabızlığı önler.

En şifalı tohum belli oldu: Bağırsakları çalıştırıyor kalbi koruyup güçlendiriyor. Yoğurda katıp katıp yiyin

Ayrıca chia tohumları, uzun süre tokluk hissi sağlar ve bu nedenle kilo kontrolüne yardımcı olur. Omega-3 yağ asitleri, kalp sağlığını destekler ve inflamasyonu azaltır.

Bağırsaklardaki prebiyotiklerin büyümesine de katkıda bulunan chia tohumu tüm bunların yanı sıra, kalp sağlığını korur ve güçlendirir.

Öte yandan chia tohumu, vücudun metabolizmasını etkileyen ve obezitenin bir bileşeni olan karın yağı dokusunu da azaltmada etkin rol oynar.

Yoğurt ile birlikte tüketildiğinde, chia tohumlarının faydaları daha da artar. Yoğurt, probiyotikler açısından zengindir ve bağırsak sağlığını destekler.

Chia tohumları ile yoğurdun birleşimi, sindirim sistemi üzerinde sinerjik bir etki yaratır ve bağırsak florasını dengeler.

Bu kombinasyon ayrıca, protein ve kalsiyum açısından da zengindir, bu da kemik sağlığını destekler ve kas kütlesinin korunmasına yardımcı olur.

Yoğurtlu chia tohumu karışımı, aynı zamanda mükemmel bir enerji kaynağıdır. Özellikle kahvaltılarda veya ara öğünlerde tüketildiğinde, gün boyu enerji sağlar ve yorgunluğu azaltır.

Chia tohumlarının jelatinimsi yapısı yoğurtla birleştiğinde hem doyurucu hem de lezzetli bir tat oluşturur.

Bu karışım, aynı zamanda kan şekeri seviyelerini düzenlemeye yardımcı olur. Bu da özellikle diyabet riski taşıyan kişiler için faydalıdır.

DİKKAT: Bu haber genel bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yan etkiyle karşılaşmamak adına tüketmeden önce mutlaka uzmanınıza danışın.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin