Emma Kok kimdir, kaç yaşında, nereli? Emma Kok hastalığı ne?

Dünyaca ünlü kemancı Andre Rieu'nun bir konserinde sahnede seslendirdiği 'Voilà' şarkısıyla dünyanın dört bir yanından hayran kazanan Emma Kok'un hayatı merak konusu oldu. Rieu, geçtiğimiz günlerde YoutuTube kanalında Kok'un yeni sahnesinden video paylaştı. Kok, bu sefer Dancing On The Stars adlı şarkıyı seslendirdi. İzleyiciler bir kez daha gözyaşlarına hakim olamadı. Peki, Emma Kok kimdir, kaç yaşında, nereli? Emma Kok hastalığı ne?

Google Haberlere Abone ol
Emma Kok kimdir, kaç yaşında, nereli? Emma Kok hastalığı ne?

André Rieu'nun YouTube kanalında paylaştığı video ile ünlenen 16 yaşındaki Emma Kok, şarkıcı olmak istiyordu. Fakat zaten kısa sürede seslendirdiği Voila şarkısıyla geniş çapta ünlenen Kok, Rieu ile dünya turu yapıyor ve müthiş sesini tüm dünyada duyurmaya devam ediyor. En son Dancing On The Stars şarkısıyla herkesi gözyaşlarına boğan Kok, bilndiği üzere bir hastalıktan muzdarip. Emma Kok kimdir, kaç yaşında, nereli? Emma Kok hastalığı ne? İşte geleceğin yıldız şarkıcısı Emma Kok'un hayatı...

Emma Kok kimdir, kaç yaşında, nereli? Emma Kok hastalığı ne?

EMMA KOK KİMDİR, KAÇ YAŞINDA, NERELİ?

Emma Kok 12 Mart 2008 tarihinde Hollanda Maastricht'te doğdu ve Kerkrade'de büyüdü. Ebeveynleri Vico ve Nathalie Kok, bir konser salonunda tanışan müzisyenlerdir. İki kardeşi vardır: Enzo adında bir erkek kardeşi ve Sophie adında bir kız kardeşi. Erkek kardeşi bir kemancıdır ve kız kardeşi klasik şarkıcıdır.

Haziran 2021'de Kok, rapçi Ali B.'nin koçluğunda The Voice Kids'in onuncu sezonunu kazandı. Aynı yılın Ağustos ayında, Limburg'daki 2021 Avrupa sel felaketinin kurbanları için düzenlenen bir yardım konserinde şarkı söyledi.

The Voice Kids'in onuncu sezonunu kazandıktan sonra 2021'de öne çıkan 16 yaşındaki Kok'un, 2023'te André Rieu ve Johann Strauss Orkestrası ile birlikte " Voilà " performansı viral oldu ve YouTube'da 60 milyondan fazla izlenme topladı.

Kok, 11 Mart 2022'de "Laat Mij Een Vlinder Zijn" adlı ilk teklisini yayınladı.

Şubat 2023'te Kok, Barbara Pravi'nin " Voilà " yorumuyla Ministars'ın açılış sezonunu kazandı. Yine Maastricht'li Hollandalı keman sanatçısı ve şef André Rieu'nun , Kok'un performansından o kadar etkilendiği bildirildi ki, onu Temmuz 2023'te Vrijthof'taki yıllık konser serisinde "Voilà"yı seslendirmeye davet etti. Bu performans kısa sürede viral oldu ve beş günde 2,6 milyon izlenme topladı. 2023'te Rieu ile birlikte üç cover yayınladı: "Voilà", "White Christmas " ve " All I Want for Christmas Is You ". Ayrıca Aralık 2023'te Rieu'nun MECC Maastricht'teki Noel konserlerine katıldı. Noel'de, Helene Fischer ile birlikte "Voilà" şarkısını söylediği Die Helene Fischer Show' a konuk oldu.

Emma Kok kimdir, kaç yaşında, nereli? Emma Kok hastalığı ne? - Resim : 2

Kok, Ocak 2024'te başlayan dünya turnesinde André Rieu'ya katıldı. 24 Nisan 2024'te Leusden'deki Müzik Ödülleri Galası'nda sunuculuk yaptı. Ertesi ay, Kurtuluş Günü'nde Amsterdam'daki Amstel'de düzenlenen yıllık 5 Mayıs Konseri'nde şarkı söyledi. Konsere Kral Willem-Alexander ve Kraliçe Máxima katıldı.

 

EMMA KOK HASTALIĞI NE?

Kok, gastroparezi hastasıdır ve dokuz aylıktan beri beslenme tüpüne bağımlıdır. Hastalığı ve buna bağlı olarak daha küçük boyu nedeniyle beşinci sınıftan beri zorbalığa uğradığını belirtmiştir.Kok, 2023 yılında gastroparezi hastalarına yardım etmek için bir vakıf olan Gastrostars'ı kurdu.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin