Dünyanın en kötü kokan yiyeceklerinden biri olarak biliniyor! Surströmming balığı kokusu neye benziyor? Surströmming balığı hangi yöreye ait?

Özellikle sosyal medya fenomenlerinin videolarında sıkça karşımıza çıkan Surströmming balığı, kötü kokusuyla ün salmış yiyeceklerden biri. Genellikle ilkbaharda Baltık Denizi'nin soğuk sularından elde edilen bir balık olan Surströmming, bir tür ringa balığıdır. Peki, Surströmming balığı kokusu neye benziyor? Surströmming balığı hangi yöreye ait?

Google Haberlere Abone ol
Dünyanın en kötü kokan yiyeceklerinden biri olarak biliniyor! Surströmming balığı kokusu neye benziyor? Surströmming balığı hangi yöreye ait? - Resim: 1

Fermente edilmiş tuzlu ringa balığı olan Surströmming balığı, aşırı ağır kokusundan dolayı sosyal medya videolarına konu olmuş bir yiyecek. Surströmming balığı elde edilirken, balıklar çürümeyecek düzeyde tuzlanıp temizleniyor ve konserve edilmeden fermantasyon sürecine bırakılıyor. Ringa omurgasında bir tür laktik asit enzimince başlatılan, balık konserve edildikten sonra dahi durmayan fermantasyon sürecinden dolayı oldukça belirgin ve güçlü bir koku ortaya çıkıyor. Peki, Surströmming balığı kokusu neye benziyor? Surströmming balığı hangi yöreye ait?