Dondurma böyle görünüyorsa yanına dahi yaklaşmayın: Resmen zehre dönüşüyor. Dondurma yerken dikkat!

Dondurma tüketen herkesi yakından ilgilendiren o detay ortaya çıktı. Dondurma böyle görünüyorsa yanına dahi yaklaşmayın. İşte dondurmanın zehir dolduğunu gösteren o detaylar...

Google Haberlere Abone ol
Dondurma böyle görünüyorsa yanına dahi yaklaşmayın: Resmen zehre dönüşüyor. Dondurma yerken dikkat!

Sıcak yaz günlerinin gelişiyle birlikte dondurma standları göz doldurmaya başladı. Sıcak günlerde yediden yetmişe herkesin severek tükettiği dondurmalar masum gibi görünseler de bazı durumlarda son derece tehlikeli olabilmektedir.

Külahta ayrı kapta ayrı bir lezzeti olan dondurmalar, bazı durumlarda insan sağlığını tehlike altına atan durumların oluşmasına neden olabilmektedir.

Bu hatalar da bazı durumlarda bizlerin de suçu bulunuyorken, işte dondurma tüketiminde dikkat edilmesi gereken o detaylar...

DONDURMA BÖYLE GÖRÜNÜYORSA AMAN DİKKAT!

Dondurma hemen herkesin en sevdiği gıdalardan bir tanesi olurken dondurma tüketiminde dikkat edilmesi gereken belli başlı unsurlar bulunuyor.

Bilhassa kristalleşmiş dondurma tüketiminin son derece sağlıksız olduğunu söyleyen Gıda Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Üyesi Uğur Toprak, cümlesine şu şekilde devam etti.

"Üründe erime ya da yumuşama olup olmadığı kontrol edilmeli. Kristalleşme oluşan yani eridikten sonra tekrar dondurulmuş ürünler kesinlikle tüketilmemeli.

Eğer kutulu dondurma alıp evde tüketeceksek, alışverişin en sonunda alıp hızlıca eve götürüp dondurucuya koymak lazım. Süt ürünü olduğu için ciddi bir gıda zehirlenmesine yol açabilir."

Zehirlenme durumu oluşmaya başladığındaki belirtileri ise şu şekilde sıraladı. "Eğer kapalı dondurma alıyorsak, mutlaka üzerindeki son tüketim tarihine dikkat etmemiz gerekli.

Dondurma böyle görünüyorsa yanına dahi yaklaşmayın: Resmen zehre dönüşüyor. Dondurma yerken dikkat!

Ambalajda deformasyon olup olmadığına bakılmalı. Üründe erime ya da yumuşama olup olmadığı kontrol edilmeli. Kristalleşme oluşan yani eridikten sonra tekrar dondurulmuş ürünler kesinlikle tüketilmemeli.

Eğer kutulu dondurma alıp evde tüketeceksek, alışverişin en sonunda alıp hızlıca eve götürüp dondurucuya koymak lazım. Tüketeceğimiz kadarı porsiyonlayıp, gerisini dondurucuda muhafaza etmeliyiz.

Dondurmayı yumuşadıktan sonra tekrardan dondurmamalıyız. Açıkta dondurmaları ise seyyar satıcılardan almamamız gerekiyor. Çünkü dondurmanın soğuk zincirde saklanması gerekli. Süt ürünü olduğu için ciddi bir gıda zehirlenmesine yol açabilir.

Bu da başta kusma, ishal, bulantı ve ateşe neden olabilir. Bu tür şikayetlerde doktora başvurmak gerekiyor."

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin