Domates Konservesi Nasıl Hazırlanır? Konserve Yaparken Bu Uyarılara Dikkat

Kışlık konserveler için evlerde hazırlıklar başladı. Peki, sağlıklı konserve nasıl hazırlanır? Detaylar haberimizde...

Google Haberlere Abone ol
Domates Konservesi Nasıl Hazırlanır? Konserve Yaparken Bu Uyarılara Dikkat - Resim: 1

Kış aylarında hem daha lezzetsiz hem de pahalı fiyatlara satılan domatesler, milyonlarca insanın yaz aylarında konserve stoklamasına neden oluyor.

TÜM EMEKLERİNİZİN ÇÖPE GİTMEMESİ İÇİN DİKKAT!

Kış aylarında çok daha pratik ve daha lezzetli domates yemek isteyenler, kilolarca tarla domatesini kazanlarda kaynatıyor, sonrasında konservelere doldurarak beklemeye alıyor. Aylarca bozulmayan konserveler, kış aylarında oldukça lezzetli şekilde tüketiliyor ve bu şekilde ev ekonomisine destek olunuyor. Ancak oldukça hassas yürütülmesi gereken bu süreçte yapılacak hatalar, konservelerin çöpe gitmesine ve paranızın buharlaşmasına neden olabilir.

İşte yıllardır konserve yapan ev hanımlarına göre hem lezzet hem de sağlık için dikkat etmeniz gereken adımlar...

ASLA AYNI KAPAĞI KULLANMAYIN

Konservelerde birçok ev hanımı, geçtiğimiz yıllarda yapılan konserveleri gelecek yıl yeniden kullanmayı tercih ediyor. Bu durumda herhangi bir sakınca bulunmasa da, kapakların mutlaka tek kullanımlık şekilde hazırlanması gerekiyor.

Konservelerde kullanılan kapaklar, aylar sonra açıldığında artık işlevini yitirmiş olmakta. Geçmişte kullanılan bir kapak ile yeniden konserve yapmak, söz konusu ürünün aylarca bekleyeceği düşünüldüğünde hazırladığınız yiyeceğin çöpe gitmesine neden olabilir. Bu nedenle kaynatılmış domatesleri, tek kullanımlık kapaklar ile muhafaza etmelisiniz.