Doktorlar şaşkın: Kadın öksürürken bağırsakları patlayıp vücudundan fırladı

Şiddetli öksürük sonucunda bağırsakları dışarı fırlayan kadın, doktorları hayrete düşürdü. Nadir görülen bu durum, ciddi bir komplikasyon olarak kabul ediliyor. İşte ayrıntılar

Google Haberlere Abone ol
Doktorlar şaşkın: Kadın öksürürken bağırsakları patlayıp vücudundan fırladı - Resim: 1

52 yaşındaki bir kadın, Covid-19 nedeniyle yaşadığı şiddetli öksürük krizlerinin ardından, bağırsaklarının bir kısmının karnındaki eski cerrahi bölgeden dışarı çıkmasıyla karşı karşıya kaldı.

Gastrointestinal Surgery Dergisi'nde yayınlanan makaleye göre, bu olay "nadir" bir komplikasyon olarak değerlendirildi. Illinois Üniversitesi'nden uzmanlar, bu vakanın Covid-19 enfeksiyonunun şiddetlenmesine bağlı olarak gerçekleşen ilk karın eviserasyonu vakası olduğunu belirtti.

Kadının karnında birkaç gün önce enfekte olmuş bir kesi bulunuyordu. Yaklaşık 13 yıl önce karın fıtığı onarımı için bir ameliyat geçiren kadın Covid-19'a yakalandıktan sonra, sürekli tekrarlayan öksürük nöbetleri yaşadı.

Bu tekrarlayan öksürük atakları, kadının bağırsaklarının daha önceki cerrahi yaradan dışarı çıkmasına ve karın içi organlarının kendiliğinden dışarı fırlamasına neden oldu.