Ekşi bir meyve olan lulo meyvesi, Güney Amerika'nın batı kesimlerinde yetişen şifalı meyvelerden biridir.
Dışı portakala, içi ise domatese benzeyen lulo meyvesi, besin değerleri açısından oldukça zengin bir meyvedir.
A, C, E, K ve B6 vitamini içeren lulo meyvesi aynı zamanda demir, potasyum, magnezyum, çinko ve fosfor minerallerini de barındırır.
Tüm bunlar ise lulo meyvesini, paha biçilmez bir meyve haline getirir. Peki, lulo meyvesinin faydaları nedir?
İşte lulo meyvesinin faydaları...
LULO MEYVESİNİN FAYDALARI
Lulo meyvesi, içerdiği güçlü besin değerleri sayesinde bir dizi sağlık yararını beraberinde getirir. Lulo meyvesinin en bilinen faydalarından biri, bağışıklığı güçlendirmesidir.
A ve C vitamini açısından zengin olan lulo, anti-inflamatuar özellikleriyle de vücudu, patojenlere ve diğer bulaşıcı hastalıklara karşı savunur.
Öte yandan lulo meyvesi, lif açısından zengindir. Böylece lulo, sindirim sistemi sağlığını korur ve güçlendirir. Kabızlığa, şişkinliğe, mide kramplarına ve ülsere iyi gelir.
Ayrıca lulo meyvesi, bağırsaklardaki yararlı bakterilerin sayısını artırarak enfeksiyon riskini en aza indirir.
Lulo meyvesinin saymakla bitmeyen faydaları arasında, kalp-damar sağlığını koruyup güçlendirdiği de bulunur.
Yağ oranı düşük ve lif açısından zengin olan lulo; yüksek tansiyonu önler, oksidatif stresi azaltır ve kalp sağlığını artırır.
Her derde deva olan lulo meyvesi, kanser önleyici etkiye de sahiptir. Lulodaki E vitamini, C vitamini ve beta karoten gibi antioksidanlar vücuttaki güçlü serbest radikal temizler.
Yüksek antioksidan içeren lulo meyvesi, vücudu detoks ederek toksinlerden arındırır. Öte yandan yapılan araştırmalara göre lulo meyvesi, kemik gücünü artırır.
Lulo meyvesinde bolca bulunan C vitamini, kemik matrisinde kolajen üretimi ve kemiklere zarar verebilecek serbest radikalleri uzaklaştırmada etkilidir.
LULO MEYVESİ NASIL TÜKETİLİR?
Lulo meyvesini çiğ olarak tüketebilirsiniz. Meyveyi ikiye böldükten sonra beyaz posasını kaşıkla yiyebilirsiniz.
Lulo meyvesinden meyve suyu, reçel ya da jöle elde edebilirsiniz. Ayrıca sos olarak ya da dondurma olarak da tüketebilirsiniz.
DİKKAT: Bu haber genel bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yan etkiyle karşılaşmamak adına tüketmeden önce mutlaka uzmanınıza danışın.