DİKKAT! Yola Çıktılar Yarından İtibaren Türkiye'de

Günlerdir yapılan uyarı sonunda gerçekleşiyor. Meteoroloji ve bazı uzmanlar duyurmuştu, son olarak Profesör Doktor Orhan Şen'den sonra Hava Forum hesabı da açıklama yaptı ve Afrika'dan yola çıkan sıcak hava dalgasının yarın yurda giriş yapacağını duyurdu.

Google Haberlere Abone ol
DİKKAT! Yola Çıktılar Yarından İtibaren Türkiye'de

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 14 kent için 'sarı kod'lu sağanak uyarısı yapmıştı.

MGM'nin yayınladığı uyarıda "Yapılan son değerlendirmelere göre; Batı Karadeniz'de görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, bugün gece saatlerinden itibaren Düzce, Zonguldak ve Bartın çevreleri ile Sakarya'nın doğu, Bolu ve Karabük'ün kuzey kesimlerinde yerel kuvvetli (25-70 kg/m2) olması beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım ve kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir." denilmişti.

Sosyal medya üzerinden hava durumu raporları paylaşan Profesör Doktor Orhan Şen de, son güncel durumu paylaştı bazı bölgeleri uyarırken özellikle Marmara ve Ege'de serin havalardan şikayetçi olanlara güzel haberi verdi.

SICAKLIK ARTIYOR

Şen, "Bugün Marmara'nın doğusu, Toroslar, İç Anadolu Karadeniz ve Doğu Anadolu'da yağış var. Düzce Sakarya'nın doğusu, Bolu Karabük Sinop Samsun da kuvvetli, Bolu Karabük Bartın ve Zonguldak çevrelerinde yer yer şiddetli (60-120 kg/m2) sel, taşkın ve su baskını riski var." derken sıcaklıkların artacağını da açıkladı.

 

Orhan Şen konuyla ilgili olarak "Sıcaklıklar Karadeniz, Marmara iç ve güney kesimlerde ortalama. 3-5 derece altında indi Yarından itibaren hafta Marmara, Ege, Karadeniz, Akdeniz ve İç Anadolu'da 5-8 derece artacak. İstanbul 24 hafta içi 27, Ankara 18 Hafta içi 26, İzmir 29 hafta içi 32, Antalya 30 hafta sonu 35 C" dedi.

DİKKAT! Yola Çıktılar Yarından İtibaren Türkiye'de - Resim : 2

Öte yandan Hava Forum hesabı da daha önce yaptığı bir duyuruda sıcaklıkların artacağını ve Afrika sıcaklıkların yurda giriş yapacağını belirtmişti.

Hesaptan yapılan bir paylaşımda "Afrika'dan sıcak hava dalgası ülkemize doğru yola çıktı. Yarından itibaren normallerin üzerine çıkıyoruz." denildi.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin