Deve Bağırtan Sıcaklıklar Geliyor. Gölgede 54 Derece Olacak. Yanlış Duymadınız Dedi Endişelenecek Tarihi Açıkladı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü önümüzdeki dönem havaların nasıl olacağını duyururken, bir tahmin de Hava Forum hesabından geldi. Rekor sıcaklık için tarih verildi ve gölgede 54 derece olacak denildi.

Google Haberlere Abone ol
Deve Bağırtan Sıcaklıklar Geliyor. Gölgede 54 Derece Olacak. Yanlış Duymadınız Dedi Endişelenecek Tarihi Açıkladı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından yapılan son tahminlere göre; Ülkemizin iç ve doğu kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu, Batı Akdeniz’in iç kesimleri, Afyonkarahisar, Trabzon, Rize, Artvin ve Hakkari çevreleri ile Ordu ve Giresun’un iç kesimleri, Van ve Ağrı'nın doğusu yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Rüzgârın, Marmara ile Kıyı Ege’de kuzeyli yönlerden yer yer kuvvetli (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

Hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik beklenmiyor. Mevsim normallerinin 5 ila 10 derece üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor.

HAVA FORUM PAYLAŞTI UYARIDA BULUNDU

Öte yandan sosyal medyada Hava Forum adlı hesaptan yapılan paylaşımda 'Deve bağırtan sıcaklıklar geliyor' denildi ve uyarıda bulunuldu. 

X'ten yapılan paylaşımda "Afrika çıldırmış durumda! "Deve Bağırtan Sıcaklıkları" bekleniyor. Çok kuvvetli bir sıcak! Sıcaklık cuma Cezayir'de gölgede 54 dereceye çıkabilir. Evet, yanlış duymadınız gölgede tam 54 derece ! Afrika'nın bu hal ve hareketleri Temmuz ve Ağustos için bizi endişelendiriyor..." denildi.

Yapılan başka bir paylaşımda ise "Antalyalılar gece de terliyor. Sıcaklık şu sıralar 29 derece, nem oranı ise %80'lerde... Bu ne demek biliyor musunuz? Hissedilen sıcaklık 01:00 itibarıyla 41 derece demek.." ifadeleri kullanıldı.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin