Denizi olmayan Sivas'ta ada aldı! Anadolu'nun en büyük adasını satın aldı: Zenginler tatil köyü kurarken bakın o 700 dönüme ne ekti?

Denizi olmayan Sivas Suşehri'nde Anadolu'nun en büyük adasını satın alan Şanlıurfalı genç girişimci herkesi şaşırttı. Anadolu'nun en büyük adasını satın alan Ferzan Durmaz, zenginler gibi tatil köyü kurmadı, 700 dönümlük araziye hemen ekim yaptı. Peki Durmaz adaya ne dikti?

Google Haberlere Abone ol
Denizi olmayan Sivas'ta ada aldı! Anadolu'nun en büyük adasını satın aldı: Zenginler tatil köyü kurarken bakın o 700 dönüme ne ekti? - Resim: 1

Sivas'ın Suşehri ilçesindeki Kılıçkaya Barajı'nda bulunan bin dönümlük ada yaklaşık 4 yıl önce satışa çıkarılmıştı. Uzun bir süre satılmayı bekleyen ada, Şanlıurfa'da yaşayan genç üretici Ferzan Durmaz tarafından fark edildi. Sivas'ın çeşitli ilçelerinde de tarımsal faaliyetler yürüten Durmaz, televizyon haberlerinde gördüğü satılık adayı almaya karar verdi. Ada sahibi ile iletişime geçen Durmaz, ada üzerindeki 684 dönümlük tapulu alanı satın alarak denize kıyısı olmayan Sivas'ta ada sahibi oldu.

Zenginler satın aldıkları adalarda tatil köyleri kurarken genç çiftçi adaya, 10 bin adet kayısı fidanı dikti ve ayçiçeği ekti. Anadolu'daki en büyük adanın sahibi olan Ferzan Durmaz, çevre köy sakinlerinin de desteğini alarak tarımsal üretimin yanı sıra adada hayvansal üretim de yapmayı amaçlıyor.


Kaynak: İHA