Daha önce bu lezzette bir kek yemediniz: Pamuk gibi yumuşacık rulo keke hayran kalacaksınız. Kasırga kek nasıl yapılır?

Bildiğiniz tüm tarifleri unutun bu keke mutlaka bir şans verin. Yumuşacık ağızda dağılıyor, lezzetiyle adeta mest ediyor. İşte pamuk kek için gerekli olan malzemeler...

Google Haberlere Abone ol
Daha önce bu lezzette bir kek yemediniz: Pamuk gibi yumuşacık rulo keke hayran kalacaksınız. Kasırga kek nasıl yapılır?

Malzemeler

4 adet yumurta

1 çay bardağı toz şeker

1 fiske tuz

1 çay bardağı süt (125 ml)

Yarım çay bardağı sıvı yağ (60 ml)

1 paket vanilya

1 paket kabartma tozu

2 yemek kaşığı kakao

1 yemek kaşığı su

1 su bardağı un

 Arası için;

 Kahvaltılık çikolata

Yapılışı;

İlk olarak uygun bir çırpma kabının içerisinde 4 adet yumurta beyazına 1 tutam tuz ekleyerek koyu bir köpük kıvamını alıncaya kadar çırpalım.

Koyulaşan yumurta aklarını bir kenara alalım ve bu kez başka bir kabın içerisinde 4 tane yumurta sarısını 1 çay bardağı toz şekerle beyazlaşıncaya kadar çırpalım.

Üzerine yarım çay bardağı sıvı yağ, 1 çay bardağı süt, 1 su bardağı un, 1 paket vanilya ve 1 paket kabartma tozunu ilave edelim. Tüm malzemeler karışıncaya dek çırpalım.

Hazırladığımız kek hamurundan 1 su bardağı ayıralım ve üzerine 2 yemek kaşığı kakaoyu ilave ederek çırpalım.

Bu aşamada kakao ilave ettiğimiz için hamurun kıvamı koyulaşacaktır dengelemek için 1-2 yemek kaşığı kadar su veya süt ekleyebilirsiniz.

Son olarak çırptığımız yumurta aklarını sade ve kakaolu hamura orantılı bir şekilde paylaştıralım. Bir spatula yardımıyla sürekli aynı yönde karıştırarak söndürmeden köpüğü hamura iyice yedirelim.

Pişirme kağıdı serili olan borcamın içerisine sade kek hamurunu boşaltalım. Üzerine kakaolu kek hamurunu boşaltalım ve güzelce şekillendirelim. 

Kekimizi bu şekilde önceden ısıttığımız 160 derece fırında 30 dakika pişmeye bırakalım. Sürenin sonunda pişen keki fırın kabından çıkaralım, üzerine başka bir pişirme kağıdını yerleştirerek ters çevirelim. Üstte kalan pişirme kağıdını yavaş bir şekilde kekten sıyıralım.

Kahvaltılık sürülebilir çikolatayı içerisine güzelce sürelim ve ardından kekimizi rulo formunda saralım. 

Kek dinlendikten sonra servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin