Çukurova Havalimanı ne zaman açılacak, nerelere uçuş var? Çukurova Havalimanı kaç metrekare, özellikleri neler?

Türkiye'nin en önemli havacılık yatırımlarından biri olarak görülen Çukurova Havalimanı'nın açılış tarihi merak konusu oldu. Yap-işlet-devret modeliyle kamu kaynağı kullanmadan 800 hektar üzerine inşa edilen havalimanı, başta Adana ve Mersin olmak üzere, Çukurova'ya hizmet edecek. Peki, Çukurova Havalimanı ne zaman açılacak, nerelere uçuş var? Çukurova Havalimanı kaç metrekare, özellikleri neler?

Google Haberlere Abone ol
Çukurova Havalimanı ne zaman açılacak, nerelere uçuş var? Çukurova Havalimanı kaç metrekare, özellikleri neler?

Adana'nın Çukurova ilçesine inşa edilen havalimanı ile 25 yılda 297 milyon 100 bin euro kira bedeli elde edilecek. 2053'e kadar aktif havalimanı sayısının 61'e çıkartılması beklenirken, Adana ve Mersin'e hizmet verecek olan Çukurova Havalimanı ile ilgili araştırmalar da başladı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, havalimanın açılış tarihini duyurdu. Çukurova Havalimanı'nın hem bölgenin hem de ülkenin turizmine ve ticaretine güç katması bekleniyor. Peki, Çukurova Havalimanı ne zaman açılacak, nerelere uçuş var? Çukurova Havalimanı kaç metrekare, özellikleri neler? İşte detaylar...

Çukurova Havalimanı ne zaman açılacak, nerelere uçuş var? Çukurova Havalimanı kaç metrekare, özellikleri neler?

ÇUKUROVA HAVALİMANI NE ZAMAN AÇILACAK, NERELERE UÇUŞ VAR?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Çukurova Havalimanı'nın 10 Ağustos'ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından hizmete açılacağını açıklamıştı.

Kamu kaynağı kullanmadan, yap-işlet-devret modeliyle yaklaşık 244,5 milyon avroluk bir yatırım gerçekleştirdiklerini belirten Bakan Uraloğlu, bu yatırımdan 25 yıl içerisinde de 297 milyon 100 bin avro kira bedeli sağlanacağını söylemişti.

800 hektar üzerine inşa edilen havalimanının 8 milyon yolcu kapasiteli olduğunu bildiren Uraloğlu, bu havalimanının Türkiye'nin en önemli havacılık yatırımlarından olduğunu vurgulamıştı.

"Başta Adana ve Mersin olmak üzere tüm Çukurova'ya hizmet edecek havalimanımız Cumhurbaşkanı'mız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından 10 Ağustos'ta hizmete açılacak." diyen Uraloğlu, Türkiye'nin, 4 saatlik uçuş süresiyle, 1,4 milyar insanın yaşadığı 67 ülkenin merkezinde olduğuna işaret etti ve 2053 hedeflerinin aktif havalimanı sayısını 61'e çıkarmak olduğunu belirtmişti.

 

ÇUKUROVA HAVALİMANI KAÇ METREKARE, ÖZELLİKLERİ NELER?

Uraloğlu, Çukurova Havalimanı'nda, CAT-II standartlarında, 3 bin 500 metre uzunluğundaki piste en geniş gövdeli yolcu uçaklarının dahi iniş kalkış yapabileceğini ifade etmişti.

"8 milyon yolcu kapasitesiyle Çukurova Havalimanı'mız hem bölgenin hem de ülkenin turizmine ve ticaretine güç katacak, Türkiye'nin kargoda ikinci büyük hubı ve Orta Doğu'ya açılan kapısı olacak. Çukurova Havalimanı'mızdaki kargo trafiğinin de ticaret hacmini 2 katına çıkaracağını öngörüyoruz." diyen Uraloğlu, 110 bin metrekare kapalı alana sahip terminal binası inşa edildiğinin altını çizerek, havalimanında 40 uçak kapasiteli 217 bin metrekarelik apron, 4 uçak kapasiteli 62 bin metrekarelik kargo apronu, 34 uçak kapasiteli 56 bin metrekarelik genel havacılık apronunun bulunduğunu bildirmişti.

Açılış öncesi Çukurova Uluslararası Havalimanı'nda basın mensuplarına Uraloğlu, "Çukurova Uluslararası Havalimanı ile sivil havacılık sektörümüzün gelişimi adına yeni bir imza daha atıyoruz" ve “Çukurova Uluslararası Havalimanımız; ağaç formunda tasarlanan hava kontrol kulesi ve pamuk motifleri ile süslü mimarisiyle tarım ve teknolojiyi bir araya getiriyor”  açıklamalarını yaptı.

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin