Coca Cola adını mı değiştirdi, neden? Coca Cola yeni ismi ne oldu?

Geçtiğimiz günlerde Burger King, Türkiye'deki logolarında adını 'Börgır'a çevirmişti. Şimdi de ünlü alkolsüz içecek markası Coca Cola'nın adını değiştirdiği öne sürüldü. İsrail'in Filistin'i işgali sonrası Türkiye başta olmak üzere birçok ülkede boykot edilen bir marka olan Coca Cola'nın, ismini değiştirip değiştirmediği merak konusu oldu. Peki, Coca Cola adını mı değiştirdi, neden? Coca Cola yeni ismi ne oldu?

Google Haberlere Abone ol
Coca Cola adını mı değiştirdi, neden? Coca Cola yeni ismi ne oldu?

Amerika Birleşik Devletleri kökenli içecek markası Coca Cola'nın, Ürdün'de ürünlerinin ismini değiştirdiği iddia edildi. İsrail'i desteklediği gerekçesiyle dünyada en fazla tüketilen meşrubat olan Coca Cola'ya boykot çağrısı yapılmış ve markaya olan tepkiler günbegün artmıştı. İsim değişikliği ile ilgili remi bir açıklama gelip gelmediği merak ediliyor. Peki, Coca Cola adını mı değiştirdi, neden? Coca Cola yeni ismi ne oldu?

COCA COLA ADINI MI DEĞİŞTİRDİ, NEDEN?

Dünyaca ünlü fast-food zinciri Burger King'in, Türkiye'deki logolarında adını 'Börgır'a çevirmesi şaşkınlık uyandırmıştı. Şimdi de Coca Cola'nın Ürdün'deki ürünlerinin adını değiştirdiği iddiası gündemde. Sosyal medyada yayılan görüntülerde Ürdün'de üretimi ve satışı yapılan Coca Cola'nın, adını değiştirdiği öne sürüldü. Görüntülerde bir kişinin elinde 'Crush' isimli bir şişe tuttuğu ve bu içeceğin aslında Coca Cola olduğunu iddia ettiği görüldü. Ürün şişesinin üstüne ise Ürdün'de üretiminin gerçekleştiğini gösteren 'Made in Jordan' ibaresi eklendi. Yine iddiaya göre ürünlerin tasarımı da değişti ve ön yüzlerine 'Ürdün'de üretilmiştir' yazıldı.

Coca Cola adını mı değiştirdi, neden? Coca Cola yeni ismi ne oldu?

COCA COLA YENİ İSMİ NE OLDU?

İddia'ya göre Ürdün'de isim değişikliğine giden Coca Cola'nın yeni ismi 'Crush' oldu. Fakat iddiaya yönelik Coca Cola'dan resmi bir açıklama henüz gelmedi. Sosyal medyada bu iddialar büyük yanklı uyandırdı. Birçok kullanıcı bu hamleye tepki gösterdi. Bu isim değişikliği, markanın boykotları aşmak için stratejik bir adım attığı olarak yorumlandı.

 Türkiye'de de Coca Cola'nın adını ve ambalajını değiştirme ihtimali olup olmadığı tartışılıyor. Fakat bu konuda somut bir adım atılmadı ve Türkiye pazarında böyle bir uygulamaya gidilmedi.

COCA COLA İSRAİL MALI MI?

Coca Cola ABD kökenli bir alkolsüz içecek markasıdır. Dünyada en fazla tüketilen meşrubat olan Coca Cola, İsrail malı değildir. Fakat Coca Cola markasının İsrail'in Filistin'i işgalinde İsrail'i desteklediği gerekçesiyle başta Türkiye'de olmak üzere birçok ülkede boykot edilmektedir.

Coca-Cola ve çeşitli alkolsüz içecek markalarının sahibi, merkezi ABD'nin Georgia Eyaleti'nde, Atlanta şehrinde bulunan çok uluslu şirket The Coca-Cola Company'dir. Markanın adı Kola fındığı, kafein kaynağı ve koka yaprakları isimlerinin birleşmesinden oluşmuştur. 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin