Cinsel hayatı büyük bir kabusa çeviriyor: Vajinal kaşıntı neden olur?

Vajinada meydana gelen kaşıntı cinsel hayatın kabusa dönmesine neden oluyor. Aman dikkat, altında ciddi problemler yatıyor olabilir!

Google Haberlere Abone ol
Cinsel hayatı büyük bir kabusa çeviriyor: Vajinal kaşıntı neden olur?

Kadınları son derece huzursuz eden aynı zamanda cinsel hayatlarında çeşitli problemler yaşamalarına neden olan durumlardan bir tanesi şüphesiz vajinal kaşıntıdır.

Vajinada meydana gelen kaşıntı çoğu zaman kimyasal ürünlerin kullanılması dolayısıyla başa gelebilen bir durum olurken çeşitli alerjiler dolayısıyla görülebilmektedir. 

Vajina da oluşan kaşıntı kadınların güncel hayatlarının olumsuz yönde etkilenmesine neden olurken aynı zamanda cinsel ilişkilerinde çeşitli sorunların oluşmasını tetikleyebilmektedir. 

Peki da vajina da kaşıntı neden meydana gelir? İşte konuya ilişkin merak edilen tüm detaylar...

VAJİNA NEDEN KAŞINIR?

Vajina da meydana gelen kaşıntının altında pek çok farklı nedenler yatıyor olabilmektedir. En yaygın nedenler ise şu şekildedir;

Vajinal mantar enfeksiyonları, vajinadaki mantarların aşırı çoğalması dolayısıyla oluşmaktadır. 

Bakteriyel vajinozis, vajinadaki bakteri dengesinin bozulmasıyla meydana gelen bir durumdur.

 Kullanılan herhangi bir ürün ya da kimyasal maddeye olan alerji dolayısıyla vajinal kaşıntılar kişilerde görülebilmektedir. 

HIV, herpes ve klamidya gibi cinsel yolla bulaşan hastalıklar dolayısıyla vajinal kaşıntılar görülebilmektedir.

 

Egzama, sedef hastalığı ve Behçet hastalığı gibi diğer cilt hastalıklarının diğer bir belirtisi vajinal kaşıntı ile kendini gösterebilmektedir.

Vajina kaşıntısının birbirinden farklı pek çok nedeni olabilmesi dolayısıyla, vajinal kaşıntı yaşadığınız dönemlerde muhakkak uzman bir hekime başvurmanız gerekir.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin