Çayın yanına 10 dakikaya hazır: Nişasta kurabiyesi nasıl yapılır?

Hem pratik hem de lezzetli bir kurabiye tarifi arıyorsanız, nişasta kurabiyesi tam da ağzınıza layık. Sadece 10 dakikada hazırlanan nişasta kurabiyesi, çay saatlerinizin favorisi olacak. İşte nişasta kurabiyesi tarifi

Çayın yanına 10 dakikaya hazır: Nişasta kurabiyesi nasıl yapılır?

Kurabiye, çeşit çeşit lezzetiyle çay ve kahvenin yanına yakışan en lezzetli atıştırmalıklardır. Kurabiyeler ayrıca hem lezzetli hem de pratiktir.

Nişasta kurabiyesi de çeşit çeşit kurabiye tariflerinin arasında oldukça lezzetlilerden birisidir. Dilerseniz davet sofralarına veya çayın ya da kahvenin yanına yapabilirsiniz.

İşte nişasta kurabiyesi tarifi...

NİŞASTA KURABİYESİ MALZEMELERİ

125 gram tereyağı (oda sıcaklığında bekletişmiş)
2 tane yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
Yarım paket kabartma tozu
400 gram mısır nişastası

Çayın yanına 10 dakikaya hazır: Nişasta kurabiyesi nasıl yapılır?

NİŞASTA KURABİYESİ TARİFİ

Nişasta kurabiyesi için öncelikle, bir yoğurma kabının içine tereyağını, yumurtayı, pudra şekerini, vanilyayı ve kabartma tozunu ekleyip kaşıkla iyice karıştırın.

Daha sonra yavaş yavaş mısır nişastasını ilave edin. Ele yapışmayacak ve yumuşak bir kıvamda hamur elde edene kadar yoğurun.

Ardından hamurdan bir parça alın ve elinize yuvarlayıp şekil verin. Tüm hamur bitene kadar bu işlemi tekrarlayın.

Hamura şekil verdikten sonra, bir fırın tepsisine pişirme kağıdı açın ve kurabiyeleri tepsiye dizin. Kurabiyeleri, önceden ısıtılmış 160 derece fırında 15 dakika kadar pişirin.

Pişen kurabiyeler soğuduktan sonra, servis edebilirsiniz. Süslemek için dilerseniz, çikolata sosu dökebilirsiniz. Afiyet olsun!

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin