Çayı sakın bu şekilde içmeyin: Meğer yıllardır sağlığımızda oynuyormuşuz. Çay tüketirken nelere dikkat edilmeli?

Çay tüketirken dikkat edilmesi gereken o detaylar ortaya çıktı. Bu şekilde tüketildiğinde insan sağlığına ciddi zararlar veriyormuş. Peki ya çay tüketirken nelere dikkat edilmeli?

Google Haberlere Abone ol
Çayı sakın bu şekilde içmeyin: Meğer yıllardır sağlığımızda oynuyormuşuz. Çay tüketirken nelere dikkat edilmeli?

Türk mutfağında sıklıkla tüketilen içeceklerden bir tanesi şüphesiz siyah çay olurken, siyah çay kontrollü şekilde tüketildiğinde esasında insan sağlığına faydalı gelebilmektedir. 

Günün her saati her dakikası tüketilebilen bir içecek olan siyah çayın yanlış yahut fazla tüketilmesi ise sağlığa çeşitli zararlar verebilmektedir.

İşte siyah çay tüketiminde dikkat edilmesi gereken o detaylar...

SİYAH ÇAY TÜKETİRKEN BU HUSUSLARA DİKKAT EDİN

Siyah çayın yanlış tüketimi denildiğinde pek çok kişinin yaptığı en büyük hata şüphesiz çayın fazlaca tüketilmesi gelir. Sayı olarak fazla tüketilen siyah çayı aynı zamanda çok sıcak şekilde tüketmek de yine zararlı olabilecek durumlar arasında yer almaktadır.

Araştırmalar, çayın çok sıcak şekilde tüketilmesinin yemek borusunda ciddi zararlar oluşturduğunu ortaya çıkarırken yemek borusu kanseri riskini arttırdığı da bilinmektedir.

Aşırı çay tüketimi ise demir eksikliği probleminin oluşmasına neden olabilmektedir. 

Siyah çay tüketiminde en zararlı olabilecek diğer bir konu ise şüphesiz çayı aç karnına içmek gelir. Aç karnına tüketilen siyah çay midede rahatsızlığa sebep olurken mide yanması probleminin ortaya çıkmasına neden olabilmektedir.

Yemek yedikten sonra hemen çay içmek ise, yemeklerden alınabilecek besin değerlerinin azalmasına neden olmaktadır. Bu durum vitamin ve mineral eksikliğine neden olabilmektedir.

ÇAY NASIL TÜKETİLMELİ?

Siyah çay tüketimini sağlıklı bir versiyona döndürebilmek için siyah çayı demleme şekline dikkat etmeniz de gerekir.

 

Suyu kaynattıktan sonra demliğe alıp ardından çay tanelerini sıcak suyun üzerine bırakmanız doğru bir demleme stili olacaktır. Bu yöntem ile çay taneleri yanmadan demlenmeye başlayacak.

Bunun yanı sıra çay tüketimini sınırlamak ve bilinçli şekilde çay içmek çok daha sağlıklı bir seçim olacaktır.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin