Canı tatlı çeken hemen denesin: 3 malzemeyle 10 dakikada tatlınız hazır. Hızlı pasta nasıl yapılır?

Hem lezzetli hem de pratik bir şekilde tatlınızı hazırlayabileceksiniz. İşte 3 malzemeyle damakları şenlendiren pasta için gerekli olan malzemeler...

Google Haberlere Abone ol
Canı tatlı çeken hemen denesin: 3 malzemeyle 10 dakikada tatlınız hazır. Hızlı pasta nasıl yapılır?

Malzemeler;

1 paket kakaolu puding

3,5 su bardağı süt (700 ml)

1 paket sade petibör bisküvi

1 paket kakaolu petibör bisküvi

Yapılışı;

Uygun boylardaki tencerenin içerisine 1 paket kakaolu pudingi alalım. Üzerine 3,5 su bardağı sütü ilave ederek karıştıralım.

Ocağı açalım, koyulaşıncaya kadar karıştırarak pudingimizi pişirmeye başlayalım. Bu arada kullandığınız pudingin markasına göre süt miktarı değişiklik gösterebilir.

Kaynayıp göz göz olduğunda pudingi ocaktan alalım. Henüz sıcakken petibör bisküvilerden 1 tane alarak üzerine biraz puding sürelim.

Ardından bisküviyi kalıbın ortasına yerleştirelim. Bir kakaolu bir sade bisküvi olacak şekilde pudingi sürdükten sonra sırasıyla bisküvileri kalıba dizelim. Kullandığınız kalıbın boyuna göre bisküvilerin miktarları artıp azalabilir.

Kalıbımız doluncaya kadar bisküvilerimizi art arda sıkıca dizmeye devam edelim. 2-3 yemek kaşığı kadar pudingi bir kenara ayıralım.

Arta kalan pudingle bisküvili pastanın her yerini dikkatlice kaplayalım. Tüm bu işlemleri gerçekleştirdikten sonra hazır olan pastanızı  yaklaşık 2 saat kadar buzdolabına kaldırarak dinlenmeye bırakalım.

İyice soğuyan ve dinlenen pastayı dikkatlice kalıptan çıkardıktan sonra açıkta kalan kenarlarını önceden ayırdığımız pudingle güzelce kaplayalım.

Afiyet olsun...

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin