Canan Karatay'dan turşu suyu tavsiyesi: Doğal antibiyotik! İçinde bu iki madde kesinlikle olmalı...

Sağlıklı beslenmenin yanını sıra çarpıcı uyarılarla da gündem olan Prof. Dr. Canan Karatay sonbaharda turşu suyu önerisinde bulundu. Karatay turşu suyunun faydalarını saymakla bitiremedi. Karatay turşu kurarken bu iki maddeye dikkat çekti. Kesinlikte turşuda bulunması gerektiğini belirtti. Yoksa işe yaramaz...

Google Haberlere Abone ol
Canan Karatay'dan turşu suyu tavsiyesi: Doğal antibiyotik! İçinde bu iki madde kesinlikle olmalı...

Prof. Dr. Canan Karatay, "Turşu suyu doğal antibiyotiktir, doğal probiyotiktir." diyerek damak çatlatan lezzetten vazgeçemediğini söyledi. Turşu suyunun turşu kadar faydalı olduğunu belirtti.

Patlıcanı, lahanası, havucu, biberi, salatalığı derken çeşitleri saymakla bitmiyor. Aynı şekilde faydaları da çeşitleri kadar fazla. Karatay bol bol turşu ve turşu suyu tüketilmesini tavsiye etti.

Karatay şunları söyledi:

Turşu çok önemli kış ayları için. Hakikaten turşu önemli turşu suyu daha da önemli. Her türlü hastalığa mani olur. Bunu sık sık içersek kışın hastalanmayı önler. Çocuklara da içermek gerekir. Onları da hastalıklara karşı dirençli hale getirir.

Bağışıklığı güçlendiriyor, hastalıklara karşı koruyor. Karatay'a göre turşu suyu doğal antibiyotik.

Karatay şöyle devam etti:

Kış aylarına hazırlanıyoruz. Bağışıklık sistemimizi güçlendirmek için turşu suyu çok önemli. Neden çok önemli? Turşu suyu fermente olduğu için ve içerisinde sirke olduğu için vücutta virüslere ve mikroplara karşı mücadele ediyor. Turşu suyunda kristal kaya tuzu var. Mineral bakımından oldukça zengin. Turşu suyuna sebzelerde olan bütün vitaminler de geçiyor.

Her turşu suyu içilmez uyarısında bulunan Karatay şifanın kristal kaya tuzunda ve sirkede olduğunu söyledi. Kristal kaya tuzu virüs ve bakterileri öldürür. Bağırsak florasını da düzeltir. Çok tuzlu diye içmekten korkmamak lazım. Turşu suyu tansiyonu yükseltmez. Aynı zamanda tansiyonu da dengeler. Şekeri de dengeler. Bağırsaklarımız iyi çalışmazsa hiçbir virüsten bakterinde kurtulamayız. Tansiyon ve kalp hastalığından kurtulamayız. Onun için turşu suyu bağırsakları çok iyi çalıştırır. Enerji ve dinçlik verir.

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin