Büyük TEHLİKE... Şehir İçinde Dolaşmayın. Uyarı Üstüne Uyarı Geldi Milyonlarca İnsana Büyük Riski Açıkladı

Uzmanlardan peş peşe uyarı geliyor. Temmuz ayının bu haftası için hem uzmanlar hem de kurumlardan peş peşe açıklamalar geliyor. Milyonlarca insana son olarak Profesör Doktor Orhan Şen yaptı: Şehir içinde dolaşmayın. Bu ciddi sağlık riski oluşturur...

Google Haberlere Abone ol
Büyük TEHLİKE... Şehir İçinde Dolaşmayın. Uyarı Üstüne Uyarı Geldi Milyonlarca İnsana Büyük Riski Açıkladı

Meteoroloji yeni haftada havaların nasıl olacağını yaptığı açıklamayla duyurdu. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan değerlendirmelere göre, ülkenin iç ve doğu kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu, Doğu Akdeniz Toroslar Mevkii, Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzeyi ile Osmaniye, Sinop, Sivas ve Van çevreleri, Hatay'ın kıyı kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. 

Yağışların Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Erzurum çevreleri ile Kars ve Ardahan’ın batı kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmiyor. Yurt genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

ORHAN ŞEN'DEN UYARI GELDİ

Sosyal medyadan hava durumu tahminlerini paylaşan Profesör Doktor Orhan Şen de bir açıklama yaptı ve tahminlerini paylaştı ve uyarıda bulundu.

Şen yaptığı açıklamada "Bugün pazartesi İstanbul 33 C Önümüzdeki 4 gün yanı cuma dahil 35-37 C. Bu süre içerisinde şehir içinde dolaşmayın zira şehir içinde 38-40 C ye kadar çıkacaktır. Nem öğlen saatlerinde %40 Akşam ve gece %90 Gece en düşük sıcaklık 25 C olacak. Bu ciddi sağlık riski oluşturur." dedi.

Şen, "Bugün Yağışların, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Erzurum çevreleri ile Kars ve Ardahan’ın batı kesimlerinde yer yer kuvvetli. Rüzgar Marmara'nın güneyi, kuzey ve Kıyı Ege ile Sinop ve Samsun çevrelerinde yer yer kuvvetli. Bugün İzmir 37 Ankara 33 Antalya 40 C İstanbul 34 C" ifadesini kullandı.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin