Bu yöntemle aşureniz asla kararmayacak: Aşurenin kararmasını engelleyen püf noktaları bulundu. Aşure kararmaması için ne yapılır?

Aşurenin kararmasını engelleyen formül bulundu. Bu yöntem sayesinde aşurenizi kararmadan pişirebileceksiniz. İşte aşure pişirirken dikkat etmeniz gereken o hususlar...

Google Haberlere Abone ol
Bu yöntemle aşureniz asla kararmayacak: Aşurenin kararmasını engelleyen püf noktaları bulundu. Aşure kararmaması için ne yapılır? - Resim: 1

Muharrem ayının vazgeçilmezi olan aşure yapımı için pek çok kişi hazırlık yapmaya başladı. 41 çeşit malzeme içeren aşurenin lezzetli olabilmesi için kullanılan malzemelerin taze seçilmiş olması son derece önemli olurken, aşure yapımının da birbirinden farklı pek çok püf noktası bulunmaktadır.

Aşurenin lezzetli olmasını sağlayan birincil unsur şüphesiz aşurede kullanılan malzemelerin taze şekilde seçilmesi gelirken, pişirme sürecinde de dikkat edilmesi gereken belli başlı formüller bulunmaktadır.

Bilhassa yanlış yapılması dolayısıyla aşurenin renginde kararmalar meydana gelebilirken, aşurenin kararmasını engelleyen püf noktalar bulundu.

Peki ya aşure yaparken nelere dikkat edilmeli?