Bu vitamin eksikliğini sakın göz ardı etmeyin: Cinsel hayatınızı bitirebilir. Hangi vitamin eksikliği libidoyu düşürür?

Eksikliği cinsel hayatınızı her an bitirebilir. Bu vitamin eksikliğini sakın göz ardı etmeyin. İşte cinsel hayatı olumsuz etkileyen o durum ve cinselliğe olan etkileri...

Google Haberlere Abone ol
Bu vitamin eksikliğini sakın göz ardı etmeyin: Cinsel hayatınızı bitirebilir. Hangi vitamin eksikliği libidoyu düşürür?

Libido, cinsel hayatın sağlıklı ve aktif şekilde ilerleyebilmesini sağlayabilmek için son derece önemli bir husus olurken libido eksikliği pek çok çiftin ayrılma noktasına gelmesine neden olan faktörler arasında yer almaktadır.

Libidonun düşmesini etkileyen birbirinden farklı pek çok etmen bulunurken bu etmenlerden bir tanesi de bazı vitaminlerin eksikliğidir.

İşte libidoyu düşüren o vitamin eksikliği ve insan sağlığına olan etkileri...

HANGİ VİTAMİN EKSİKLİĞİ LİBİDONUN DÜŞMESİNE NEDEN OLUR?

Libido düşüklüğü cinsel hayatın olumsuz yönde etkilenmesine neden olan durumlar arasında yer alırken, libido eksikliğinin fark edilmesi durumunda direkt olarak uzman bir hekime başvurmak son derece önemlidir.

Uzman doktorun gerek gördüğü tetkiklerin gerçekleştirilmesi libido eksikliğini tedavi edebilme noktasında son derece başarılı olurken, yapılan araştırmalar sonucunda B12 eksikliğinin libido eksikliğine sebep olabileceği ortaya çıktı.

B12 vitamini diğer bir adıyla kobalamin, hücrelerin genetik yapılarının sağlıklı çalışması ve hücre çoğalması için gerekli olan bir maddedir. 

Bu noktada B12 eksikliğinin kişide meydana gelmesinde sperm hücrelerinin çoğalma kapasiteleri azalır ve tahlillerde sperm sayısı çoğunlukla düşük çıkar.

 Dolayısıyla düzenli olarak kan tahlili vermek ve eksik vitaminlerin yine doktor kontrolünde alınması çok daha sağlıklı bir hayat sürmenize yardımcı olacaktır.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin