Bu köyde bayram namazına gelmeyenler su oluğuna atılıyor! Yarım asırdır süren ilginç gelenek kamerada

Bolu'nun Göynük ilçesine bağlı Gerişler köyünde ilginç bayram geleneği kameralara yansıdı. Bayram namazına ve toplanma alanına geç kalan veya gelmeyenler, köylüler tarafından el birliğiyle kıyafetleriyle köyde bulunan su oluğuna atılıyor.

Google Haberlere Abone ol
Kaynak: İHA

Köydeki bu gelenek yarım asırdır devam ediyor. Ramazan Bayramı'nın ilk gününde de ilginç gelenek devam ettirildi. Toplanma alanına ve namaza geç gelen veya gelmeyenler köylüler tarafından tespit edildi. Vatandaşlar el birliğiyle meydanda bulunan su oluğuna atıldı.

İLGİNÇ ANLAR KAMERADA

Kıyafetleriyle birlikte suya atılan vatandaşlar sırılsıklam oldu. Buz gibi suya girmek istemeyip kaçmaya çalışanlar ise renkli görüntüler oluşturdu. O anlar cep telefonu kamerası ile kaydedildi.

Etiketler bolu bayram namaz