Bu kez sevindirdi. Milyonlarca insanı rahatlatan açıklama. Prof. Dr. Naci Görür'den dikkat çeken deprem çıkışı: Endişelenmiyoruz

Van'da dün korkutan bir deprem meydana gelmişti. Bu deprem öncü olabilir mi ya da 4,3'ten daha büyük bir deprem meydana gelir mi? Prof. Dr. Naci Görür, sosyal medyadan bir açıklama yaptı ve bölgede yaşayanların bilgilendirdi.

Google Haberlere Abone ol
Bu kez sevindirdi. Milyonlarca insanı rahatlatan açıklama. Prof. Dr. Naci Görür'den dikkat çeken deprem çıkışı: Endişelenmiyoruz

Van'da dün akşam saat 23.19'da 4,3 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiş ve bölge halkı korku dolu saatler geçirmişti.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, Van Gölü'nde Tuşba ilçesine 8,85 kilometre uzakta meydana gelen sarsıntının derinliği 7 kilometre olarak ölçülmüştü.

Van Valisi Ozan Balcı, sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda, ekiplerin sahada tarama çalışmalarını sürdürdüğünü belirtmiş ve "Saat 23.19'da ilimiz Tuşba ilçesi merkezli 4,3 büyüklüğünde deprem meydana gelmiştir. İlk belirlemelerimize göre herhangi bir can ve mal kaybı olmamıştır. Ekiplerimiz sahada taramalarını sürdürüyor. Geçmiş olsun Van." ifadelerini kullanmıştı.

Peki Van'daki bu büyük deprem öncü olabilir mi ya da bölgede yeni bir deprem olabilir mi?

 

NACİ GÖRÜR'DEN RAHATLATAN AÇIKLAMA

Prof. Dr. Naci Görür de sosyal medyadan Van'daki depremle ilgili bir açıklamada bulundu ve bölge halkını rahatlatan ifadeler kullandı.

Görür, "Arkadaşlar, Van Gölü içerisinde dün gece 4,4 deprem oldu. Deprem olasılıkla Erçek fayında. Bu fay bir ters fay. Son Van Depreminde de aktif bir rol oynamıştı. Burada 2011 yılında büyük bir enerji boşalması olduğu için fazla endişelenmiyoruz. Sevgiyle" dedi.

Etiketler Naci Görür van deprem
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin