Bu haritayı yayınladı ve 'Bize Ne Oldu Böyle...' denildi

Türkiye günlerdir yanıyor! Özellikle Marmara, Ege, Akdeniz ve Güneydoğu yüksek sıcaklıklar ve nemle boğuşuyor. İstanbul da yüksek sıcaklık ve nemden nasibini alırken sosyal medyada yapılan bir paylaşımda 'Bize ne oldu böyle?" denildi.

Google Haberlere Abone ol
Bu haritayı yayınladı ve 'Bize Ne Oldu Böyle...' denildi

Türkiye'nin bir çok bölgesi yüksek sıcaklıkla boğuşuyor, sıcaklığa nem de karışınca dışarıda durmak imkansız hale geldi.

Uzmanlar da sürekli bu konuda uyarı üstüne uyarı yapıyor ve özellikle saat 11.00 ile 17.00 arası mecbur kalmadıkça dışarıya çıkılmasını önermiyor.

Marmara Bölgesi de yüksek sıcaklıkların ve nemin etkisinde. Bugün görülmesi beklenen İstanbul'da yağış, müjde olarak duyurulurken Profesör Doktor Orhan Şen de sosyal medyadan yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

Bugün salı Marmara'nın kuzeyi Konya'nın batısı Afyon Trakya da yağışlar görülecek. Sıcaklıklar düne göre Kuzey bölgelerde 2-3 derece düştü Bu hafta Kuzey ve iç bölgelerde yerel yağışlar görülecek. Sıcaklıklar düşerek ortalamaya gelecek. Aşırı sıcaklar güney ege ve GDA da devam.

Bugün salı İstanbul'da yerel yağmur var Yarın da yağış var. Bu yağışlar çok kuvvetli değil. Sıcaklık 33 C hafta sonuna kadar 30 C ye düşecek. Hafta boyu yağış geçişleri olacak yağış anında gündüz nem biraz artacak gece değişmeyecek. Gece sıcaklığı da 2-3 derece düşecek.

Hava Forum hesabı da bir paylaşım yaptı ve bir haritayı yayınlayarak "Marmara ve Karadeniz'de bile deniz suyu sıcaklıkları 28-30 derece bandına çıktı. Sıcaklık ve nem haftalardır boğuyor. Bize ne oldu böyle..." ifadesini kullandı.

Hesaptan yapılan paylaşımda "İstanbul'da yağış bulutları boşalmaya çalışıyor ancak başaramıyor. Hal böyle olunca megakentte nem oranı daha da artıyor. İstanbul gün içinde yağmur denemesine devam edecek, bir yağıp şöyle bir güzelce ıslatsa akşam için biraz olsun rahatlık sağlayabilir. Haydi İstanbul !" denildi.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin