Bölge için 'Kırmızı' kodlu uyarı mesajı paylaşıldı: Etna Yanardağı yeniden lav püskürtmeye başladı!

İtalya'nın güneyinde bulunan aktif yanardağlardan Etna, lav püskürtmeye başladı. 10 kilometre yüksekliğe ulaşan kül bulutlarının güneydoğu yönünde ilerlediği öğrenilirken bölgeden geçen uçaklar için "Kırmızı" kodlu uyarı mesajı paylaşıldı.

Google Haberlere Abone ol
Kaynak: A.A

Sicilya Adası'nda yer alan ve yüksekliği 3 bin 30 metre civarında olan Etna'da volkanik hareketlilik sürüyor. Lav patlamalarının yaşandığı bölgedeki uçuşlarda aksaklıklar yaşanıyor.

HAVALİMANININ BİR BÖLÜMÜ KAPATILACAK

Aralık 2023'te güçlü şekilde kül ve lav püskürttükten sonra bu yıl temmuz ayına kadar sessiz kalan Etna, yeniden hareketlendi. İtalya Ulusal Jeofizik ve Volkanoloji Enstitüsü, yanardağdan lavlar püskürdüğünü, 10 kilometre yüksekliğe ulaşan kül bulutlarının güneydoğu yönünde ilerlediğini kaydetti.

Etna'daki volkanik hareketlilik nedeniyle Katanya Fontanarossa Havalimanı'daki uçuşlar aksadı. Havalimanı yetkilileri, gelen uçuş sayısının saatte altıya düşürüleceğini, havalimanındaki bir bölümün de kapatılacağını açıkladı.Bölgeden geçen uçaklar için "Kırmızı" kodlu uyarı mesajı paylaşıldı.

Avrupa kıtasının en yüksek aktif yanardağı olma özelliği taşıyan Etna Yanardağı'nda temmuz başından bu yana sık aralıklarla volkanik faaliyetler görülüyor.