Koltuk altına karbonat sürmenin etkileri
Koltuk altına karbonat sürmek, birtakım güçlü etkiyi beraberinde getirir. Koltuk altına sürülen karbonatın en bilinen etkisi, doğal bir deodorant görevi görmesidir. Karbonatın alkali yapısı, koltuk altındaki pH seviyesini dengeleyerek bakterilerin çoğalmasını engeller.
Terleme doğal bir süreç olmasına rağmen, terin kendisi kokusuzdur. Kötü koku, bakterilerin terle temas ederek kimyasal reaksiyona girmesi sonucu oluşur. Karbonat, bu bakterilerin büyümesini durdurarak kötü kokuların oluşmasını önler.
Ayrıca karbonatın nem emici özellikleri vardır. Koltuk altına uygulandığında, fazla teri emer ve cildin kuru kalmasına yardımcı olur.
Aynı zamanda, karbonat tahriş edici kimyasallar içermediği için hassas ciltler için de güvenli bir alternatiftir. Karbonat ayrıca koltuk altı kararmasını da geçirir.
Duş aldıktan sonra vücudunuz nemliyken bir miktar karbonatı koltuk altınıza sürmek, yeterli olacaktır. Karbonatın koku giderici etkisi uzun süreli olduğundan, gün boyu ter kokmadan ferah hissetmenizi sağlar.
DİKKAT: Bu haber genel bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yan etkiyle karşılaşmamak adına uygulamadan önce uzmanınıza danışın.