BAŞLIYOR. İstanbul başta olmak üzere bu illerde yaşayanlar dikkat! Marmara Bölgesi, Ege ve Akdeniz Bölgesi'ne saat 11.00 ile 17.00 arası uyarısı

Uzman isimden peş peşe uyarı geldi. Özellikle Marmara Bölgesi, Ege Bölgesi ve Akdeniz Bölgesi'nde yaşayanlar için risk var, ve saat 11 ile 17.00 arasında dışarı çıkılmaması konusunda uyarı yapıldı ve tarih verildi.

Google Haberlere Abone ol
BAŞLIYOR. İstanbul başta olmak üzere bu illerde yaşayanlar dikkat! Marmara Bölgesi, Ege ve Akdeniz Bölgesi'ne saat 11.00 ile 17.00 arası uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son tahminlere göre: Ülkemiz genelinin parçalı, yer yer çok bulutlu, Akdeniz’in Toroslar kesimi, İç Anadolu’nun kuzey ve doğusu, Batı Karadeniz’in iç kesimleri, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu (Hakkari ve Şırnak dışında) ile Bursa ve Bilecik çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzeyinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Güneydoğu kesimlerinde toz taşınımı bekleniyor.

Hava sıcaklıklarında Önemli bir değişiklik beklenmiyor. Batı kesimlerde mevsim normallerinin üzerinde, doğu kesimlerde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

Rüzgar genellikle kuzey, öğle saatlerinde Akdeniz kıyıları ile Güneydoğu Anadolu'da güney yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara’nın batısı, Kuzey Ege kıyıları ile Batı Karadeniz’in iç kesimlerinde kuzey yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) olarak esmesi bekleniyor.

ORHAN ŞEN'DEN UYARI GELDİ

Öte yandan hava durumu değerlendirmeleri yapan ve bunları da sosyal medyada paylaşan Profesör doktor Orhan Şen'den de konuyla ilgili paylaşımlar geldi. 

Şen, özellikle Marmara, Ege ve Akdeniz'de yaşayanlara saat uyarısı yaptı.

Şen, İstanbul'daki sıcaklığın yükseleceğini belirterek, "Bugün Salı İstanbul'da sıcaklık 34 C, nem yüksek bu nedenle sıcaklığı 40 C hissedeceğiz. Bu durumlarda terimiz zor buharlaşır. Bu nedenle derimizde gözenekler kapalı olacağından vücut tekrar terlemede zorlanacak ve bunalacağız hissedilen sıcaklık bu demek. Sağlık açısından önemli" dedi.

Orhan Şen, "Bugün Salı Rüzgar, Marmara’nın batısı, Kuzey Ege ile Batı Karadeniz’in iç kuzey yönlerden kuvvetli. Yağış, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzeyinde yer yer kuvvetli. Bugün yarın Marmara, Ege, Akdeniz'de sıcaklık yüksek dışarı saat 11-17 arası çıkmayın" ifadesini kullandı.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin