Bağırsakları tıkır tıkır çalıştırıyor kabızlığa şifa oluyor: Kabızlığa doğal çözüm bulundu. Kabızlığa ne iyi gelir?

Yediğimiz her besin, bağırsak sağlığımız ile doğrudan ilişkilidir. Kişinin günlük yaşamını önemli ölçüde etkileyen kabızlık için mucizevi doğal çözümü sizler için paylaştık. İşte bağırsakları çalıştırarak kabızlığa şifa olan o besin

Bağırsakları tıkır tıkır çalıştırıyor kabızlığa şifa oluyor: Kabızlığa doğal çözüm bulundu. Kabızlığa ne iyi gelir?

Kabızlık, kişinin bağırsak hareketlerinin azalması veya dışkıyı geçmede zorluk yaşaması anlamına gelir.

Herkesin bağırsak alışkanlıkları farklılık gösterse de, kabız olan yetişkinlerde genellikle haftada üçten az bağırsak hareketi olur.

Kabızlık rahatsız edici olabilir ve sağlık sorunlarına yol açabilir. Probiyotikler, tam tahıllar, baklagiller, lif oranı yüksek meyveler ve diğer birçok gıda kabızlığı hafifletebilir ve önleyebilir.

Yeterli lif yememek, yeterli su içmemek, fiziksel aktivite eksikliği veya bazı ilaçlar gibi birçok faktör kabızlığa neden olur.

Dışkının sindirim sisteminde yavaş hareket etmesinden kaynaklanan yaygın bir sorun olan kabızlıktan muzdarip insanlar, bunu önlemek için pek çok yönteme başvurur.

Bu sorunu çözmek için birçok kişi ilaçlara yönelse de aslında kabızlığa şifa olan pek çok doğal yöntem bulunur. Bunlardan biri de lahana turşusudur.

LAHANA TURŞUSUNUN KABIZLIĞA ETKİSİ

Lahana turşusu, kabızlık için en etkili doğal çözümlerin başında geliyor. Lahana turşusunun içinde bulunan probiyotikler, bağırsak florasını destekleyerek kabızlığa şifa oluyor.

Bağırsakları tıkır tıkır çalıştırıyor kabızlığa şifa oluyor: Kabızlığa doğal çözüm bulundu. Kabızlığa ne iyi gelir?

Bağırsak sağlığını destekleyen ve bağırsakların düzenli çalışmasını sağlayan lahana turşusu, fermente bir besindir.

Lahana turşusunda bulunun bol lif miktarı, sindirim sistemini sağlığının kusursuz çalışmasını destekleyerek hem kabızlığa hem de hazımsızlığa şifa olur.

Lahana turşusu sadece kabızlığa değil aynı zamanda sağlığımız için pek çok faydaya sahiptir. Ödem atıcı bir etki sunan lahana turşusu ayrıca bağışıklık sistemini güçlendirir.

Öte yandan lahana turşusu kalp hastalıklarını önlemede ve beyin fonksiyonlarına bağlı hastalıklarını önlemede şifacı olur.

İçerisinde bol E vitamini bulunduran lahana turşusu ayrıca cilt ve diş sağlığını güçlendirir.

NOT: Bu haber genel bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yan etkiyle karşılaşmamak adına tüketmeden önce uzmanınıza danışın.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin