Bağdaş kurarak oturup yemek yemenin mucizevi etkisi varmış! Bundan sonra yemeği sakın masada yemeyin. Bağdaş kurarak oturmanın faydası nedir?

Ülkemizin kültüründe önemli bir yere sahip olan bağdaş kurarak oturup yemek, günümüzde ne yazık ki pek çok kişi tarafından uygulanmayan yöntemlerden biridir. Ancak bağdaş kurup oturarak yemek yemek, sağlığımız için çok güçlü faydalara sahiptir. İşte bağdaş kurarak oturup yemek yemenin faydaları

Bağdaş kurarak oturup yemek yemenin mucizevi etkisi varmış! Bundan sonra yemeği sakın masada yemeyin. Bağdaş kurarak oturmanın faydası nedir?

Bağdaş kurarak oturup yemek, Uzak Doğu kültüründe halen yaygın olarak kullanılan bir yöntemdir. Bağdaş kurarak oturma, bizim kültürümüzde de önemli bir yere sahiptir.

Ancak modern yaşamın şartlarına ayak uydurduğumuz için günümüzde bağdaş kurarak oturup yemek yiyen kişi sayısı oldukça azdır.

Uzunca yıllardır süregelen bu oturuş, sağlığımız üzerinde güçlü faydalara sahiptir. Peki, bağdaş kurarak yemek yemenin faydaları nedir?

İşte bağdaş kurarak yemek yemenin etkileri...

BAĞDAŞ KURARAK YEMEK YİYİN!

Bağdaş kurarak yemek yemenin, fiziksel ve zihinsel sağlık üzerinde birçok faydası bulunmaktadır.

Bu geleneksel oturma şekli, özellikle Asya ve Orta Doğu kültürlerinde yaygındır ve modern yaşamın getirdiği bazı sağlık sorunlarına karşı etkili bir çözüm sunar.

Bağdaş kurarak yemek yemenin ilk faydası, sindirim sistemine olan olumlu etkisidir. Bu pozisyonda oturmak, sindirim sularını salgılar ve sindirim organlarına doğal bir masaj etkisi yapar ve sindirimi kolaylaştırır. Ayrıca, bağırsak hareketlerini teşvik eder ve sindirim sürecini hızlandırır.

Bağdaş kurarak oturup yemek yemenin mucizevi etkisi varmış! Bundan sonra yemeği sakın masada yemeyin. Bağdaş kurarak oturmanın faydası nedir?

Öte yandan bağdaş kurarak yemek yemek, ayaklardaki kan dolaşımını azaltarak diğer organların daha çok kana maruz kalmasını destekler. Böylece organlar, sindirim için gerekli olan kana kavuşmuş olur.

Bağdaş kurarak yemek yemek, duruşu iyileştirir ve omurga sağlığını destekler. Bu pozisyon, sırtın düz durmasını sağlar ve omurgaya binen baskıyı azaltır.

Uzun süre oturan kişilerde sıkça görülen sırt ağrılarını ve duruş bozukluklarını önlemeye yardımcı olur. Ayrıca, kalça ve bacak kaslarının esnekliğini artırır, bu da genel vücut hareketliliğini ve esnekliğini destekler.

Aynı zamanda bağdaş kurarak oturmak, uzun bir yaşamın sırrını da destekler. Çünkü Uzak Doğulu insanlar, uzun bir yaşama sahiptir.

Uzmanlar bu durumu yer sofrasından kalkarken gereken güce ve esnekliğe bağlıyor. Buna buna bağlı olarak da fiziksel yaşam fonksiyonlarının aktif olacağını belirtiyor.

Zihinsel açıdan bağdaş kurarak yemek yemek, farkındalık ve rahatlama sağlar. Bu oturma şekli, meditasyon ve yoga pratiklerinde de sıkça kullanılır.

Yemek yerken bu pozisyonda oturmak, yemeğe daha fazla odaklanmayı ve yemeğin tadını daha fazla çıkarmayı sağlar.

Bu, yavaş ve dikkatli yemek yemeyi teşvik eder, bu da aşırı yemenin önüne geçer ve daha sağlıklı bir yeme alışkanlığı oluşturur.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin