Azra Kohen kimdir, kaç yaşında, nereli? Azra Kohen Filistin için ne dedi? Azra Kohen'in hayatı..

Fi, Çi ve Pi kitaplarıyla tanınan yazar Azra Kohen, gündem oldu. Bir dönem Fi kitabının çalıntı iddiasıyla konuşulan Kohen, şimdi de Filistin açıklaması ile gündemde. İsrail'in Refah'ta sivillerin kaldığı çadırları bombalaması konusunda kınama paylaşımı yapmamasını eleştiren takipçisine Kohen sosyal medya hesabından yanıt verdi. Kohen'in yanıtı büyük tepki topladı. Peki, Azra Kohen kimdir, kaç yaşında, nereli? Azra Kohen Filistin için ne dedi? Azra Kohen'in hayatı..

Google Haberlere Abone ol
Azra Kohen kimdir, kaç yaşında, nereli? Azra Kohen Filistin için ne dedi? Azra Kohen'in hayatı..

Asıl adı Özge Azra Sarızeybek olan fakat kitaplarında genelde 'Akilah' mahlasını kullanan Azra Kohen, yaptığı Refah açıklamasıyla sosyal medyanının gündemine oturdu. Kohen bir takipçisine verdiği yanıtta, "Yavrusunu korumayan yem eden hiçbir kimse yaşamı hak etmiyor" sözlerini sarf etti. Bu sözlere tepki sosyal medyada çığ gibi büyüdü. Peki, Azra Kohen kimdir, kaç yaşında, nereli? Azra Kohen Filistin için ne dedi? Azra Kohen'in hayatı..

AZRA KOHEN KİMDİR, KAÇ YAŞINDAİ NERELİ?

Özge Azra Kohen (Sarızeybek), 1979 yılında İzmir'de dünyaya geldi. Kohen, İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi'nin radyo, televizyon ve sinema bölümünden mezun oldu. Ardından eğitim hayatına Kanada'da Ottawa Üniversitesi'nde ekonomi okuyarak devam etti. 2019'da İngiltere Writtle Üniversitesi'nde Onarıcı Tarım okumaya başladı ve tarım eğitimine 2021 yılında taşındığı Amerika'da devam etti. Birçok röportajında kendini çiftçi olarak tanımlayan Kohen, asıl mesleğinin öğrencilik olduğunu söyledi.

Azra Kohen kimdir, kaç yaşında, nereli? Azra Kohen Filistin için ne dedi? Azra Kohen'in hayatı..

Eğitime bakış açısını bir röportajında, "Bu dünyaya öğrenmek için geldik" sözleriyle ifade eden Azra Kohen, İngilizce ve İtalyanca biliyor.

Kohen, organik tarıma, evrenin matematiğine ve bir yaratıcının olduğuna inanıyor. Bilinen bir politik görüşü olmayan Kohen, bir söyleşide vejetaryen olmadığını, ama olmaya çalıştığını açıkladı.

AZRA KOHEN HANGİ KİTAPLARI YAZDI?

Kohen, daha çok 'Fi,Çi,Pi' üçlemesi ile biliniyor. Bu üçleme bir internet dizisine de uyarlandı. Aralık 2017'de yazar Azra Kohen, Radyo Trafik Marmara'da katıldığı Yazarın Dilinden isimli radyo programında Gör Beni ve Dinle Beni isimli iki yeni kitabı kaleme almaya başladığını açıkladı. Ayrıca aynı ay içerisinde Fi dizisinin yapım sürecinde başından geçenleri anlatan bir kitabı kaleme alacağını duyurdu.

Kohen, İlk kitabı Fi'yi 'Akilah' mahlasıyla, Çi ve Pi kitaplarını ise Akilah Azra Kohen adıyla yayımladı. Bu üçlemenin ardından 2017'de fantastik gerçekçilik türünde Aeden ve 2019 yılında tarih içeriği ile yine best-seller olmayı başaran Gör Beni isimli romanları en çok satanlardadır. Fi, Çi, Pi üçlemesiyle İtalyan listesinde 6 numaraya çıkan ilk ve tek Türk yazardır.

 

AZRA KOHEN KİMİNLE EVLİ?

Kohen'in, 2001'de Sadok Kohen ile yaptığı evlilikten 2009 yılında dünyaya gelen bir erkek çocukları vardır.

AZRA KOHEN FİLİSTİN İÇİN NE DEDİ?

Azra Kohen, İsrail'in Refah'ta sivillerin kaldığı çadırları bombalaması konusunda kınama paylaşımı yapmamasını eleştiren takipçisine sosyal medya hesabından şöyle yanıt verdi:

"Kendi yavrusunu bombanın atılacağı megafonla 3 saat önceden duyurulan ve bas bas çağırılan yere götürüp bombanın atılacağı yere oturtup köşeye geçip videosunu çekebilecek içerikte olan herkesin yok olmasını diliyorum! Ve o çocukların kurtarılması için her gün dua ediyorum onları bomba bölgesine videolarını çekmek için koyan o iğrenç yaratıklardan kurtarılmaları için. Yavrusunu koruyamayan yem eden hiçbir kimse yaşamı hak etmiyor!"

Azra Kohen kimdir, kaç yaşında, nereli? Azra Kohen Filistin için ne dedi? Azra Kohen'in hayatı.. - Resim : 3

Kohen'in daha önceki bir paylaşımında ise şunları söylediği ortaya çıktı:

"Filistin'in de İsrail'in de davranışlarını yanlış buluyorum. Ama İsrail'in savunmasını anlayabiliyorum, ben de olsam ben de çocuğuma el uzatanın elini değil kafasını koparırım ve Filistin'e kimsenin neden yardım etmek istemediğini çok net görüyor ve anlıyorum. Kendi çocuklarını kendilerine kalkan yapan ulus yok olmaya mahkumdur. Soyda ciddi problem var. Dünyanın başka hiçbir yerinde 'sadece çocuklar ölmüyor' çünkü onları aileleri koruyor Filistin dışında!"

Azra Kohen kimdir, kaç yaşında, nereli? Azra Kohen Filistin için ne dedi? Azra Kohen'in hayatı.. - Resim : 4

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin