Ayak mantarına jet çözüm. Karbonatlı suda bekletin ve...

Milyonlarca insanın sorunlarından bir tanesi de ayak mantarıdır. Bir çok sebebi olmakla birlikte ayak mantarı genellikle kaşıntı, kızarıklık, deride pullanma, kötü koku gibi belirtilerle kendini gösterir. Tedavi edici kremler var ancak doğal yöntemlerle de bunu gidermek mümkün. Çözümü ise karbonatlı su...

Google Haberlere Abone ol
Ayak mantarına jet çözüm. Karbonatlı suda bekletin ve...

Sirkeyle karıştırıp sürün ayak mantarını kökten bitirin. Ayak mantarına doğal çözüm bulundu. Ayak mantarı nasıl geçer?

Ayak mantarı, tıp literatüründe "Tinea pedis" olarak bilinen bir cilt enfeksiyonudur. Genellikle ayakların nemli ve sıcak ortamlarda mikroorganizmaların (genellikle mantar türleri) üremesi sonucu oluşur. Ayak mantarının oluşumuna katkıda bulunan faktörler şunlardır:

Nemli ortamlar: Ayakların uzun süre terli veya nemli kalması, mantarların çoğalması için uygun bir ortam oluşturur.

Sıkı ayakkabılar: Sıkı veya sentetik malzemelerden yapılmış ayakkabılar, ayakları havalandırmakta zorlanmasına ve terlemeye yol açabilir, bu da mantar oluşumunu artırabilir.

Havuz ve duşlar: Ortak kullanılan havuzlar, duşlar veya soyunma odaları gibi nemli ve ıslak yerlerde mantar enfeksiyonları daha yaygın olarak görülür.

Zayıflamış bağışıklık sistemi: Bağışıklık sistemi zayıf olan kişilerde, vücut mantar enfeksiyonlarına karşı daha savunmasız olabilir.

Mantarların teması: Mantar enfeksiyonu olan kişilerle doğrudan temas veya ortak kullanılan eşyalar aracılığıyla (örneğin, havlu, terlik gibi) mantarların bulaşması mümkündür.

Ayak mantarı genellikle kaşıntı, kızarıklık, deride pullanma, kötü koku gibi belirtilerle kendini gösterir. Tedavi edilmediğinde enfeksiyon yayılabilir ve daha ciddi sorunlara yol açabilir.

Tedavi genellikle antifungal kremler veya ilaçlar kullanılarak yapılır. Önleyici olarak ise ayakların kuru ve temiz tutulması, pamuklu çorapların tercih edilmesi, sıkı ayakkabılardan kaçınılması ve ortak kullanılan alanlarda ayakkabıların korunması önemlidir.

SİRKELİ YA DA KARBONATLU SU

Ayak mantarına sebep olan mantarlara herkes maruz kalır. Ancak niçin bazı insanlarda geliştiği bilinmemektedir. Yıkama sonrası kurutulmayan ayak, sıkı çorap ve ayakkabılar, ılık iklim nemli bir ortam oluşturarak mantarların çoğalmasını sağlar.

Ayak mantarından kurtulmaya yardımcı olan yöntemler şunlardır:

Ayakları her gün düzenli olarak yıkamak ve iyice kurulamak
Su ile seyretilmiş karbonat ya da sirkeli su içinde ayakları bekletmek
Reçeteli klotrimazol, mikonazol, tolnaftat veya terbinafin gibi antifungal kremler kullanmak
Özellikle yazın kapalı ayakkabılar giymekten kaçınmak
2-3 çift ayakkabıyı dönüşümlü olarak kullanmak
Pamuklu çoraplar giymek ve günlük olarak değiştirmek
Başkalarının havlu ve ayakkabılarını kullanmaktan kaçınmak
Mümkünse evde çıplak ayakla gezmek
Yazın ayakkabılarınıza mantar önleyici pudralar serpmek

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin