Ankara'da nerede kamp yapılır? Ankara'da ücretsiz, sessiz, çadır kampı yapabileceğiniz yerler...

Doğayla iç içe olmayı sevenler, başkent Ankara ve çevresinde kamp alanlarını araştırıyor. Türkiye'nin en kalabalık illerinin başında gelen Ankara'nın gürültülü yaşamından kaçmak isteyenler, tek başlarına ya da sevdiği insanlarla beraber ormanlık alanlarında kamp kurabilecekleri yerleri araştırıyor. Peki, Ankara'da nerede kamp yapılır? Ankara'da ücretsiz, sessiz, çadır kampğı yapabileceğiniz yerler...

Google Haberlere Abone ol
Ankara'da nerede kamp yapılır? Ankara'da ücretsiz, sessiz, çadır kampı yapabileceğiniz yerler...

Ankara, yoğun nüfusa sahip şehirlerin başını çekiyor. Yaz tatilini en güzel şekilde değerlendirmek ve şehirden uzaklaşmadan bunu yapmak isteyenler, en güzel kamp alanlarını araştırıyor. Stresli yaşamdan bir anlığına uzaklaşmak, nefes almak, kötü düşüncelerden arınmak ve doğa ile baş başa olmak isteyenler için kamp tatili en ideal tatillerin başında geliyor. Biz de sizler için Ankara'da ücretsiz, sessiz, çadır kampı yapabileceğiniz yerleri listeledik. Peki, Ankara'da nerede kamp yapılır? İşte Ankara çadır kampı için en uygun alanlar...

Ankara'da nerede kamp yapılır? Ankara'da ücretsiz, sessiz, çadır kampı yapabileceğiniz yerler...

ANKARA'DA NEREDE KAMP YAPILIR?

Soğuksu Milli Parkı

Soğuksu Milli Parkı, Kızılcahamam'da yer alıyor. Bu park, geniş ormanlık alanları, yürüyüş parkurları, piknik alanları ve doğa ile iç içe olma imkanı sağlıyor. Kamp yapmak için oldukça popüler bir yer olan Soğuksu Milli Parkı, Ankara şehir merkezine 80 kilometre uzaklıkta.

Ankara'da nerede kamp yapılır? Ankara'da ücretsiz, sessiz, çadır kampı yapabileceğiniz yerler... - Resim : 2

Kıbrıs Köyü Tabiat Parkı

Kıbrıs Köyü Tabiat Parkı, Güdül'de yer alıyor. Burası, doğal güzellikleri ve göleti ile dikkat çekiyor. Bu parkta hem kamp hem de doğa yürüyüşleri yapabilirsiniz.

İSTANBUL KAMP ALANLARI İÇİN TIKLAYIN

Dereleri, gölgelikli piknik alanları ve çevresindeki dağların sunduğu panoramik manzaralarla popüler kayalık bir tepeye sahiptir.

Ankara'da nerede kamp yapılır? Ankara'da ücretsiz, sessiz, çadır kampı yapabileceğiniz yerler... - Resim : 3

Karagöl Tabiat Parkı

Çubuk'ta yer alan Karagöl Tabiat Parkı, Ankara'ya yaklaşık 70 km uzaklıktadır. Karagöl, kampçılar için huzurlu ve sakin bir ortam sağlar. Göl çevresinde kamp yapma imkanı da sunar.

Ankara'da nerede kamp yapılır? Ankara'da ücretsiz, sessiz, çadır kampı yapabileceğiniz yerler... - Resim : 4

Aluçdağı Milli Parkı

Beypazarı'nda yer alan Aluçdağı Milli Parkı, tarihi ve doğal güzellikleri ile dikkat çeker. Kampın yanında, bölgedeki tarihi yerleri de gezebilirsiniz. Aluçdağı Milli Parkı, Ankara Merkez’e 115 km, Çamlıdere İlçesine 5 km, Kızılcahamam’a ise 35 km ve Gerede’ye 50 km’ uzaklıktadır.

Ankara'da nerede kamp yapılır? Ankara'da ücretsiz, sessiz, çadır kampı yapabileceğiniz yerler... - Resim : 5

Elmadağ Kayak Merkezi

Kış aylarında kayak yapmak için tercih edilen Elmadağ Kayak Merkezi, yazın kamp yapmak isteyenlerin uğrak yerlerinden biri. Elmadağ'da yer alan bu merkez, Ankara'nın 17 km güneydoğusunda, Elmadağ'ın kuzey yamacında yer alıyor.

Ankara'da nerede kamp yapılır? Ankara'da ücretsiz, sessiz, çadır kampı yapabileceğiniz yerler... - Resim : 6

Nallıhan Kuş Cenneti

Nallıhan'da yer alan bu mekan, kuş gözlemi yapmak isteyenlerin ve kamp severlerin en çok tercih ettiği yerlerden. Nallıhan Kuş Cenneti, Ankara ve Eskişehir illerine 130 km, İstanbul'a 300 km, Bolu'ya 100 km, Beypazarı ve Nallıhan ilçelerine ise 30 km uzaklıkta.

Ankara'da nerede kamp yapılır? Ankara'da ücretsiz, sessiz, çadır kampı yapabileceğiniz yerler... - Resim : 7

Mogan Gölü

Gölbaşı'nda yer alan Mogan Gölü, Ankara'ya oldukça yakın. Kamp ve piknik yapmak için tercih edilen Mogan Gölü, su sporları için de ideal bir alan sunuyor. Göl ve çevresi, Barselona Sözleşmesi çerçevesinde Türkiye'de ilan edilen 15 özel koruma bölgesinden bir tanesini oluşturan "Gölbaşı Özel Çevre Koruma Bölgesi" içinde yer alıyor.

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin