Aileler Evde Televizyon Kapatmaya Başladı. Narin'in Kaybolması Diyarbakır'da Çocukları Olumsuz Etkiledi. Herkes Birbirine Narin'i Soruyor

Diyarbarkır'da kaybolan ve amcanın tutuklandığı Narin Güran'ı arama çalışmaları sürerken tüm Türkiye küçük kızın bar önce bulunmasına kilitlendi. Medya da bu haberlere geniş yer verirken, tv100 muhabiri Canan Altıntaş, Diyarbakır'daki çocukların durumuyla ilgili çok dikkat çeken ifadeler kullandı. Ailelerle konuşan Altıntaş, çocuklarda travma oluştuğunu canlı yayında anlattı.

Google Haberlere Abone ol
Aileler Evde Televizyon Kapatmaya Başladı. Narin'in Kaybolması Diyarbakır'da Çocukları Olumsuz Etkiledi. Herkes Birbirine Narin'i Soruyor

Diyarbakır'da kayıp olan Narin Güran’ı arama çalışmaları 15 gündür sürerken amca tutuklanmıştı. Türkiye'nin konuştuğu kayıp kız çocuğunu aramaya yönelik çalışmalar sürerken bugün de ilk kez yer altı görüntüleme cihazları kullanılmaya başladı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında mahalledeki mezarlıkta jandarma eşliğinde yeraltı görüntüleme cihazıyla arama çalışmaları yapıldı.
Çalışmalarda kapsamında mahalleye giriş çıkış yapan araçlarda da arama çalışması yapılıp kayıt alınıyor.

Canan Altıntaş da tv100'de canlı yayına bağlanarak arama çalışmalarıyla ilgili detaylı bilgiyi aktardı ve Diyarbakır'daki çocuklarla ilgili çok dikkat çeken bir durumu paylaştı.

ÇOCUKLARDA TRAVMA OLUŞTU

Canan Altıntaş, Narin'i arama çalışmaları sürerken Diyarbakır'daki çocukların da artık bundan etkilendiğini ve birbirlerine sürekli Narin ile ilgili sorular sorduklarını aktardı.

Aileler ile görüşen Altıntaş, 'travma' ifadesini kullandı ve çocuklarının ruhsal durumuna dikkat çekti: Diyarbakırlı çocuklarda toplumsal travma meydana geldi. Çocuklar oyun yerine 'Narin bulundu mu?' sorularını birbirlerine soruyorlar. Uykularından sıçrayıp 'Narin' diye seslenen çocuklar var. Aileler de kendi çocuklarının süreçlerini bize anlattı, hepsinde bir travma var. Sürekli odaya gelip Narin'in durumunu soruyorlar, bazı aileler evde televizyonları kapatmaya başladı.

 

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin