Ahmet Hakan'dan Ersan Şen'i kızdıracak sözler. 'Şartlarda anlaşırsak Eylem Tok davasının avukatı olurum' demişti

İstanbul'da ölümlü kazaya sebep olan oğlunu yırt dışına kaçıran ancak geçtiğimiz günlerde yakalanan Eylem Tok ile ilgili ünlü avukat Ersan Şen, tv100'de "şartlarda anlaşırsak avukatları olurum" demişti. Ersan Şen'in bu açıklaması sosyal medyada büyük tepki gördü ve Şen'e yönelik sert eleştiriler geldi. Şen'in bu açıklamasıyla ilgili çok sert tepki ise Hürriyet gazetesi yazarı Ahmet Hakan'dan geldi.

Google Haberlere Abone ol
Ahmet Hakan'dan Ersan Şen'i kızdıracak sözler. 'Şartlarda anlaşırsak Eylem Tok davasının avukatı olurum' demişti

İstanbul’da ehliyetsiz kullandığı araçla Oğuz Murat Aci’nin ölümüne neden olan 16 yaşındaki Timur Cihantimur ve onu yurt dışına kaçıran annesi yazar Eylem Tok hakkında kırmızı bülten çıkarılmıştı.

Adalet Bakanı Yılmaz, olayla ilgili sosyal medyadan bir açıklama yapmıştı ve "ABD Adalet Bakanlığı yetkililerinden bugün aldığımız bilgiye göre Eylem Tok ve Cihantimur Tok ABD’de iade talebimiz kapsamında yakalanmışlardır. Süreci Bakanlık olarak yakından takip ediyoruz." demişti.

Gece yarısı yeniden açıklama yapan Tunç, Tok ve oğlunun tutuklandığını duyurarak, şöyle dedi: "Türkiye’ye iade talebi kapsamında ABD'de yakalanarak gözaltına alınan şüpheli Eylem Tok ve oğlu Timur Cihantimur, Boston’da çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanmıştır. Tutukluluğun gözden geçirileceği duruşma, 18 Haziran’da yapılacaktır. Bu duruşma sonrası başlayacak iade yargılaması sürecini yakından takip edecek, şüphelilerin ABD’den ülkemize iadeleri için gerekli girişimlerimizi sürdüreceğiz." ifadelerini kullanmıştı.

 

TV100'DE ERSAN ŞEN'E SORULMUŞTU

Eylem Tok ve oğlunun yakalanması tv100'de detaylı bir şekilde gündeme getirilmişti.

Independent Türkçe Genel Yayın Yönetmeni Nevzat Çiçek, ceza hukukçusu Ersan Şen, akademisyen Dr. Alihan Limoncuoğlu, tv100'ün gündem belirleyen programlarından Kübra Par'la Farklı Açılar'da yaşananlar masaya yatırılmış ve Ersan Şen'e Eylem Tok sorusu sorulmuştu.

Kübra Par'ın "Eylem Tok gelse davasını alır mısınız?" sorusuna Şen, "Şartlarda anlaşırsak olur." yanıtını vermiş ve Par'ın "teklif geldi mi?" sorusuna ise Şen "Yok, hayır. 81 ildeki birçok dosya benim önümden geçer. " ifadelerini kullanmıştı.

Ersan Şen'in bu açıklaması sosyal medyada çok konuşuldu.

Hürriyet gazetesi yazarı Ahmet Hakan Coşkun da bugün bununla ilgili bir yazı yazarak, Ersan Şen'e çok sert çıktı.

Yazının başlığını "Tüccar avukat Ersan Şen" başlığı atan, Hakan, "Herkesin savunmaya hakkı vardır. Amenna! Avukat, savunduklarıyla özdeşleştirilemez. Şüphesiz! Fakat avukatlar ile tüccarlar arasında bir fark da olmalıdır. Eskiden terzilerin kapısında “tüccar terzi” yazardı. “Şartlarda anlaşırsak olur” diyerek Eylem Tok ve oğlunu savunabileceğini söyleyen Ersan Şen, yazıhanesinin kapısına “tüccar avukat” yazarsa... Diğer avukatlardan farkını ortaya koymuş olur." ifadesini kullandı.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin