30 Ağustos toplu taşıma ücretsiz mi 2024? 30 Ağustos Zafer Bayramı metro, metrobüs, otobüs, Marmaray, vapur bedava mı? (İstanbul, Ankara, İzmir)

30 Ağustos Zafer Bayramı bu yıl Cuma gününe denk geliyor. Resmi tatil olan 30 Ağustos'ta, özellikle İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyükşehir belediyelerinde toplu taşımanın bedava olup olmadığı sorgulanıyor. 30 Ağustos'a yaklaşırken özellikle Marmaray, Başkentray, İzban ve İstanbul Havalimanı Metrosu'nun ücretsiz olması bekleniyor. Peki, 30 Ağustos toplu taşıma ücretsiz mi 2024? 30 Ağustos Zafer Bayramı metro, metrobüs, otobüs, Marmaray, vapur bedava mı?

Google Haberlere Abone ol
30 Ağustos toplu taşıma ücretsiz mi 2024? 30 Ağustos Zafer Bayramı metro, metrobüs, otobüs, Marmaray, vapur bedava mı? (İstanbul, Ankara, İzmir)

30 Ağustos her yıl Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde Büyük Taarruz'un zaferle sonuçlanması ve işgal birliklerinin ülke sınırlarını terk etmeye başlaması olarak kutlanıyor. 2024 Resmi Tatiller takvimi içerisinde yer alan 30 Ağustos Zafer Bayramı, bu sene Cuma gününe denk geliyor. Bu özel günde tüm resmi kurum ve kuruluşlar kapalı olup hizmet vermeyecek. Öte yandan ülkenin dört bir yanında Büyük Taarruz zaferi çeşitli etkinliklerle büyük bir coşkuyla kutlanacak.

Bu kapsamda özellikle İstanbul, Ankara, İzmir gibi illerde yaşayan vatandaşlar, Marmaray, Başkentray, İzban ve İstanbul Havalimanı Metrosu'nun 30 Ağustos 2024 Cumartesi günü bedava olup olmadığını sorguluyor. Geçtiğimiz yıl Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararına göre; 30 Ağustos Zafer Bayramı'nda Marmaray, Başkentray, İzban ve İstanbul Havalimanı Metrosu ücretsiz hizmet sağladı. Peki, 30 Ağustos toplu taşıma ücretsiz mi 2024? 30 Ağustos Zafer Bayramı metro, metrobüs, otobüs, Marmaray, vapur bedava mı? İşte detaylar...

30 Ağustos toplu taşıma ücretsiz mi 2024? 30 Ağustos Zafer Bayramı metro, metrobüs, otobüs, Marmaray, vapur bedava mı? (İstanbul, Ankara, İzmir)

30 AĞUSTOS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ 2024?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre; 30 Ağustos 2024 Cuma günü bazı toplu taşıma araçları bedava olacak. Diğer toplu ulaşım araçları ise normal ücret tarifesinden hizmet vermeye devam edecek.

30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI METRO, METROBÜS, OTOBÜS, MARMARAY, VAPUR BEDAVA MI?

Konuya ilişkin Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre; 30 Ağustos Cuma günü Zafer Bayramı nedeniyle Başkentray, Marmaray, İZBAN, Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem Hattı ve Gayrettepe-İstanbul Havalimanı-Arnavutköy Metro Hattı seferleri ücretsiz olacak.

EGO, ANKARAY 30 AĞUSTOS'TA ÜCRETSİZ Mİ?

Geçtiğimiz yıl EGO Genel Müdürlüğü toplu taşıma araçları (EGO Otobüsleri, METRO, ANKARAY ve Teleferik) 30 Ağustos 2023 Çarşamba günü ücretsiz olarak hizmet vermişti.

30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI MESAJLARI VE SÖZLERİ İÇİN TIKLAYIN

Ücretsiz ulaşım, 30 Ağustos sabahı saat 06:00'da başlayıp 24:00'e kadar devam etmişti.
Bu yıl da EGO Müdürlüğü'nden benzer açıklama gelmesi bekleniyor.

30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI'NDA İZMİR'DE TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ?

Cumhurbaşkanı kararıyla 30 Ağustos 2024 Cuma günü İzmir Büyükşehir Belediyesi -TCDD ortaklığıyla işletilen İZBAN (İzmir Banliyö Sistemi) ücretsiz olacak. Öte yandan İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı olan toplu taşıma kurum ve kuruluşları, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda yüzde 50 indirimli hizmet verecek.

 

30 Ağustos'ta kent içi ulaşımda ESHOT, İZULAŞ, İZTAŞIT, İZDENİZ, İzmir Metrosu ve İzmir Tramvayında seferler yüzde 50 indirimli yapılacak.

BURSA 30 AĞUSTOS TOPLU ULAŞIM ÜCRETSİZ Mİ?

Geçtiğimiz yıl BURULAŞ, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nda şehir içi toplu taşıma ücretsiz olduğunu açıklamıştı. Bu yıl da aynı duyurunun yapılması bekleniyor.

30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI PROVASI NEDENİYLE TRAFİĞE KAPATILACAK YOLLAR

Pazar günü 06.00'dan prova bitimine kadar; Adnan Menderes Bulvarı'na (Vatan Caddesi) gidiş ve gelişler trafiğe kapatılırken, yine bulvara D-100 kuzey ve güney yön ve Edirnekapı ile 10. Yıl, Oğuzhan, Sofular, Halıcılar, Akdeniz ve Akşemsettin Caddelerinden, Keçeci Meydan Sokak'tan girişlere izin verilmeyecek.

Hal Yolu güneyden gelip Vatan Caddesi girişleri ile bulvara çıkan tüm cadde ve sokaklar trafik akışına kapatılacak, Tatlıpınar, Kaleboyu ve Sulukule Caddelerinden de Vatan Caddesi'ne katılım sağlanamayacak.

Sürücüler alternatif güzergah olarak Turgut Özal Millet Caddesi, Fevzipaşa Caddesi, Atatürk Bulvarı, D-100 kara yolu, O-3 hal yolunu kullanabilecek.

30 AĞUSTOS ANLAM VE ÖNEMİ

30 Ağustos 1922'de Dumlupınar'da Atatürk'ün başkumandanlığında zaferle sonuçlanan Büyük Taarruz zaferi, Türk milletinin bağımsızlık ve özgürlük mücadelesindeki kararlılığının bir ifadesidir.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin