10:00 ile 16:00 arası dışarı çıkmayın! Güneş ışınları sandığınız kadar masum değil. Güneş çarpmasına ilişkin uzmanından önemli açıklamalar geldi

Güneş ışınları sandığınız kadar masun değil. Uzmanından güneş çarpmasına ilişkin önemli açıklamalar geldi. İşte güneş çarpmasına ilişkin merak edilen tüm detaylar...

Google Haberlere Abone ol
10:00 ile 16:00 arası dışarı çıkmayın! Güneş ışınları sandığınız kadar masum değil. Güneş çarpmasına ilişkin uzmanından önemli açıklamalar geldi

Güneş çarpmasıyla alakalı bilinmeyen tüm detayları uzmanı açıkladı. Bu saatlerde dışarı çıkanlar tehlike altında. Aman dikkat, sandığınız kadar masum olmayabilir...

Tüm Türkiye’de hava sıcaklarının artmasıyla birlikte sık görülmeye başlanan güneş çarpmasıyla ilgili İç Hastalıkları Uzmanı Asena Serap Yalçınkaya açıklamalarda bulunarak, güneş çarpmasının komaya kadar götürebileceğini belirtti.

İç Hastalıkları Uzmanı Asena Serap Yalçınkaya, tüm Türkiye’ye etkisi altına alan sıcak havalar hakkında açıklamalarda bulundu.

Vatandaşların sıcak hava dalgalarına dikkat etmeleri gerektiğinin altını çizen İç Hastalıkları Uzmanı Asena Serap Yalçınkaya, "Güneş çarpmaları güneş ışınlarının verdiği zarar sonrasında, vücut ısısının 40 derece üstüne çıkması sonucunda vücutta gerçekleşen sıvı kaybı sonucunda oluşan bir klinik durumdur.

10:00 ile 16:00 arası dışarı çıkmayın! Güneş ışınları sandığınız kadar masum değil. Güneş çarpmasına ilişkin uzmanından önemli açıklamalar geldi

Bu durumda sıvı kaybına bağlı olarak iç organlarda hayatı tehdit eden değişimler meydana gelmektedir. Güneş çarpmaları karşımıza baş ağrısı, bulantı kusma, şuur değişikliği ve komaya kadar giden durumlarla karşımıza çıkmaktadır.

Bunun yanı sıra hastalarda, kızarık, kuruluk, ağrılı bir cilt ve bazen de aşırı terleme görülebilir. 65 yaş üstü hastalar ve 5 yaş altındaki çocuklar, gebeler ve kronik rahatsızlıklardan hipertansiyon, şeker, kronik böbrek yetmezliği ve kanser hastaları risk altındadır.

GÜNEŞ IŞINLARI SANDIĞINIZ KADAR MASUM OLMAYABİLİR

Güneş çarpması gördüğümüzde ne yapmamamız gerekiyor onu anlatmamız gerekiyor. Güneş çarpan bir hastayı şuuru da kapalıysa kesinlikle bir şeyler yedirip içirmemeliyiz. Alkol koklatılmamalıdır ve katı gıdalardan kaçınılmalıdır.

Güneş çarpan bir hasta, öncelikle en yakın bir sağlık kuruluşuna ulaştırılmalıdır. Sağlık kuruluşuna ulaştırılmadan önce ise hasta güneş görmeyen serin bir yere alınarak üzerinde ki giysiler gevşetilmelidir.

Şuuru açık olan hastalar için sıvı desteği sağlanmalıdır. Ülkemiz için güneş ışınlarının dik geldiği saatlerde özellikle saat 10.00 ile 16.00 arasında hastalarımızın dışarı çıkmalarını önermiyoruz. Bunun yanın sıra koruyucu ek tedbirler de öneriyoruz.

Bu saatlerde dışarı çıkacak olan vatandaşlarımız, sıvı alımlarına dikkat etmeli, sıcak havalarda yoğun fiziksel aktivitelerden kaçınılmalı, terlemenin fazla olduğu saatlerde mineral alımına dikkat edilmeli ve doğru renk giysiler seçilmelidir" dedi.

Kaynak: İHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin