1 kere yiyen bir daha bırakamıyor: Damak çatlatan enfes brownie kurabiye yapmanın sırrı bulundu. Brownie kurabiye nasıl yapılır?

Hem lezzetli hem de az malzemeli kurabiye yapmanın sırrı bulundu. Bu tarif sayesinde çay, kahve yanlarınız boş kalmayacak. İşte adeta lezzet şöleni yaşatan o tarif...

Google Haberlere Abone ol
1 kere yiyen bir daha bırakamıyor: Damak çatlatan enfes brownie kurabiye yapmanın sırrı bulundu. Brownie kurabiye nasıl yapılır?

Malzemeler

1 adet yumurta

1 çay bardağı sıvı yağ (125 ml)

1 çay bardağı pudra şekeri

125 gram margarin veya tereyağı

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

3 su bardağı un

3 yemek kaşığı kakao

 Şerbeti için:

 1 su bardağı su (200 ml)

1 su bardağı şeker

Yapılışı;

İlk olarak kurabiyenin şerbetini hazırlayarak başlayalım. Kurabiyenin şerbeti için uygun bir tencerenin içerisine  1 su bardağı su ve 1 su bardağı şekeri alalım. Karıştırarak şerbetimizi kaynatalım.

Kaynamaya başladıktan sonra 5 dakika şerbeti ocakta tutmanız yeterli olacak. Daha sonra ocaktan alarak soğumaya bırakalım.

Akabinde kurabiyenin hamurunu hazırlamaya başlayalım. Kurabiyenin hamuru için  1 çay bardağı pudra şekeri, 1 tane yumurta, 125 gr eritilmiş tereyağı veya margarini alalım. Tel çırpıcıyla tüm malzemeyi güzelce çırpalım.

Çırpma işlemini tamamladıktan sonra içerisine  1 çay bardağı kadar sıvı yağı da ilave edip tekrar çırptıktan sonra 3 su bardağı un, 3 yemek kaşığı kakao, 1 paket kabartma tozu ve 1 paket vanilyayı ekleyerek spatulayla tüm malzemeyi karıştıralım.

Orta yumuşaklıkta bir hamur elde etmemiz yeterli olacaktır. Ardından hamurumuzdan orta büyüklükte parçalar kopararak şekil verelim ve yağlı kağıt serili olan fırın tepsisinin içerisine alalım.

Tüm hamur bitinceye dek bu işlemi gerçekleştirelim. Ardından  200 dereceye ısıttığımız fırında fansız ayarda 10 dakika boyunca pişmeye bırakalım. Sürenin sonunda kurabiyeleri fırından alalım ve ilk sıcaklığı çıktıktan sonra ılıyan şerbete batırıp birkaç saniye bekletelim.

Akabinde kurabiyeleri bir borcamın içerisine alalım dinlendirelim.

Afiyet olsun...

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin