1 bardak tuz dünyayı dahi kurtarabilir: Meğer tuzun ne çok faydası varmış. 1 bardak tuzla neler yapılabilir?

1 bardak tuzu pek çok alanda farklı şekillerde kullanabilmeniz mümkün. 1 bardak tuz ile neler yapabileceğinize inanamayacaksınız. İşte 1 bardak tuzun bilinmeyen kullanım alanları...

Google Haberlere Abone ol
1 bardak tuz dünyayı dahi kurtarabilir: Meğer tuzun ne çok faydası varmış. 1 bardak tuzla neler yapılabilir?

Tuz denildiğinde akla direkt olarak yemeklere lezzet vermesiyle bilinen bir unsur olarak görülse de esasında tuz ile birbirinden farklı pek çok şey yapabilmeniz mümkün. 

1 bardak tuz ile evdeki pek çok problemi kısa sürede çözebilmeniz ve tuzu etkili şekilde kullanabilmeniz mümkün. İşte tuzun bilinmeyen o kullanım alanları...

TUZ NELERELERDE KULLANILABİLİR?

Tuz esasında insan yaşamında son derece büyük bir yere sahip olurken, tuzu etkili şekilde kullanabilmek için şu adımları izleyebilirsiniz...

Tuzu cam temizliğinde kullanabilmeniz mümkün. Camları tuz ile sildiğinizde çok daha parlak bir görünüm içerisinde olmasını sağlayabilirsiniz. 

Tuz, yağ sökücü özelliği bulunan oldukça güçlü bir elementtir. Kıyafette bulunan yağ lekelerini temizleyebilmek için çamaşır deterjanınızla birlikte tuzu karıştırıp direkt olarak uygulayabilirsiniz.

Ayaklarda meydana gelen terlemeyi yok edebilmek ve ayak kokusunu önleyebilmek için yine tuz kullanımını sağlayabilirsiniz. Suyun içerisine bir miktar tuz ilave ederek ayaklarınızı bekletebilir ve tüm şikayetlerinizden kurtulabilirsiniz.

Cilt yüzeyinde biriken ölü deriyi atmak için yine tuz kullanımını tercih edebilirsiniz. Duş jelinizin içerisine ilave edeceğiniz bir miktar tuz, ölü deriden bir çırpıda kurtulmanıza yardımcı olacaktır.

 Lavabo tıkanıklığını açma noktasında yine tuza başvurabilirsiniz. Bir miktar tuzu lavabonun içerisine boşaltın. Ardından kaynar suyu üzerine ilave edin. Bu yöntem lavabodaki tıkanıklığın kısa sürede açılmasını sağlayacaktır.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin