Araştırmacılar, anne karnındaki bebeklerin tat ve kokulara nasıl tepki verdiklerini ölçmek adına önemli bir çalışmaya imza attı. Çalışmada ilginç sonuçlar elde edildi.
TATLI AYIRT EDİP ETMEDİKLERİ ARAŞTIRILDI
Independent'ın haberine göre, Durham Üniversitesi'nden bilim insanları, fetüslerin farklı tatlara tepki verip vermediğini görmek için 4D ultrason taramaları kullandı. Durham Üniversitesi Psikoloji Bölümü'den Beyza Üstün'ün liderliğindeki araştırma ekibi, fetüslerin belirli tatları ayırt edip edemediğini görmek için 18-40 yaşları arasındaki 70 hamileyi iki gruba ayırıp ultrason görüntülerini inceledi.
AMNİYOTİK SIVIDA HİSSEDİLDİ
Psychological Journal'da yayımlanan çalışmada araştırmacılar, annenin diyetinden gelen tat ve koku bileşimli aromaların 32 ila 36'ncı gebelik haftalarında amniyotik sıvıda hissedildiğini tespit etti.
LAHANA TADINI ALINCA YÜZÜNÜ EKŞİTTİ
Çalışmaya katılan anne adaylarının raporlama öncesinde herhangi bir gıda tüketmemesi talep edildi. Çalışma kapsamında bir grup anne toz havuç tüketirken diğer grup ise lahana tozu yedi. Lahana tozuna maruz kalan bebeğin, yüzünü ekşittiği görüldü. Fetüslerin reaksiyonunu doğumdan önce gösteren ilk çalışma olarak nitelendirilirken makalede imzası olan Dr. Benoist Schaal da sonuçların bu kadar net olmasını şaşırtıcı olarak değerlendirdi.