ShiftDelete'den aktarılan bilgilere göre; Mühendislerin yeni geliştirdiği ultrason cihazı, hastanelerde EKG çekilirken vücudun farklı bölgelerine yerleştirilen minik yapışkanlı cihazların parçalarına benzetildi. Bu cihazın temel işlevi büyük versiyonu ile neredeyse aynıdır. Hastanın kalbinin, akciğerlerinin ve diğer derin organlarının yüksek çözünürlüklü görüntülerini alabilmek için vücut yüzeyine ses dalgaları göndermektedir.
Mühendislerin aktardığına göre cihazın uygulaması da oldukça basittir. Üzerindeki jelatin çıkartılarak vücudun ilgili bölgesine yapıştırılır. Ancak deriye direkt olarak temas ettirilmez. Çünkü etrafı ses dalgalarının cilt dokusunu daha kolay şekilde geçmesini sağlayacak ultrason jeli ile çevrilidir.
Geliştirilen bu cihazın hastalar tarafından eczaneden yara bandı alır gibi bu minik ultrason cihazları alabileceği söylendi.
Çalışma ekibinden Xuanhe Zhao konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı:
“Vücuttaki farklı yerlere uygulanan yapışkanların hayalini kurduk. Bu yapışkanlar, yapay zeka algoritmaları sayesinde görüntüyü istediğiniz akıllı telefona aktarabiliyor. Çevre mühendisliği ve giyilebilir teknoloji alanında MIT tarihine geçmeyi başardık.”