WhatsApp kapanacak mı 2024? WhatsApp'a erişim engeli mi gelecek, yasaklanacak mı?

Türkiye'de en çok kullanılan sosyal medya uygulamalaranın başında gelen Instagram'a, BTK tarafından konulan erişim engelinin ardından endişeler büyüyor. Dünyanın en çok kullanılan anlık mesajlaşma ve arama veya haberleşme uygulaması WhatsApp'ın da kapatılıp kapatılmayacağı merak konusu oldu. Peki, WhatsApp kapanacak mı 2024? WhatsApp'a erişim engeli mi gelecek, yasaklanacak mı?

Google Haberlere Abone ol
WhatsApp kapanacak mı 2024? WhatsApp'a erişim engeli mi gelecek, yasaklanacak mı?

Sosyal medya uygulamalarında yaşanan son dakika gelişmeler yakından takip ediliyor. Vatandaşlar bugünlerde, "WhatsApp kapanacak mı 2024?" sorusunu aratmaya başladı. Whatpadd'in ardından Instagram'ın Türkiye'de kullanımı da yasaklandı. Roblox isimli popüler oyun platformuna da gelen yasağın ardından vatandaşların endişesi artmaya başladı. Şimdi de başa WhatsApp olmak üzere TikTok ve Discord gibi uygulamaların yasaklanıp yasaklanmayacağı merak konusu oldu. BTK'dan gelen son dakika açıklamalar merak ediliyor. Peki, WhatsApp'a erişim engeli mi gelecek, yasaklanacak mı?

WhatsApp kapanacak mı 2024? WhatsApp'a erişim engeli mi gelecek, yasaklanacak mı?

WHATSAPP KAPANACAK MI 2024?

2 Ağustos'ta BTK tarafından alınan karara göre, Instagram'a erişim engeli geldi. O günden beri sosyal medya kullanıcıları Instagram'a giriş yapamıyor. VPN ile Instagram'a giriş yapanlar ise güvenlik endişesi taşıdığından bu yöntemi pek de tercih etmiyor. Kullanıcılar, Insagram'a gelen yasağın ardından şimdi de WhatsApp'ın kapatılıp kapatılmayacağını merak etmeye başladı.

Bakan Uraloğlu, Instagram'a getirilen erişim engelinin ardından şu açıklamayı yapmıştı:

"Katalog suçları çerçevesinde uyguladığı politikalar karşısında erişim engeli getirdiğimiz sosyal medya platformu Instagram yetkilileri ile geçtiğimiz hafta bir görüşme yapıldı. Gerçekleştirilen görüşmede; Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına uyulması konusunda hassasiyetlerimiz iletildi. Bugün kendileri ile öğleden sonra yeniden bir araya gelinilecek. Taleplerimizin karşılanması hususunda gereğini yapacaklarını umuyor; olumlu gelişmelerin olmasını bekliyoruz."

WHATSAPP'A ERİŞİM ENGELİ Mİ GELECEK, YASAKLANACAK MI?

WhatsApp'a erişim engeli geldiği ya da geleceği yönünde resmi bir açıklama bulunmuyor. Konuyla ilgili gelişmeler olması halinde haberimizde yer vereceğiz.

WHATSAPP'IN YASAK OLDUĞU ÜLKELER

WhatsApp İran, Kuzey Kore ve Suriye'de yasaktır. Son olarak WhatsApp'ın yasaklı olduğu ülkeler listesine Çin dahil oldu. Katar, Mısır, Ürdün ve Birleşik Arap Emirlikleri gibi diğer ülkeler uygulamadaki sesli arama gibi bazı özellikleri ise kısıtlıyor.

BTK'NIN YASAKLADIĞI SOSYAL MEDYA UYGULAMALAR

BTK (Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu), geçmişten günümüze birçok sosyal medya uygulamasına bir süreliğine erişim engeli koymuş fakat daha sonra bu uygulamalar yeniden kullanıma açılmıştı.

Twitter'a (X), geçmişte çeşitli içerik kaldırma taleplerinin yerine getirilmemesi nedeniyle belirli dönemlerde erişim engeli getirildi.

YouTube'a özellikle siyasi nedenlerle ya da telif hakkı ihlalleri sebebiyle birkaç kez erişim engeli getirildi.

Facebook'a belirli içeriklerin kalıdırılmaması halinde zaman zaman erişim engeli uygulandı.

Instagram'da daha önceleri diğer sosyal medya platformları gibi belirli içeriklerin engellenmemesi durumunda erişim engeli ile karşılanmıştı.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin