Vergi düzenlemesi sonrası Temu'dan ilk adım geldi: Minimum sipariş limiti düşürüldü

Henüz birkaç gün önce Ticaret Bakanlığı Temu dahil birçok Çinli alışveriş platformu için çalışma başlattığını açıklamıştı. Resmi Gazete'de yayımlanan kararla Asya siparişlerinden alınan vergi %30’dan %60’a çıkarıldı. Öte yandan maksimum sipariş tutarı 150 euro’dan 30 euro gibi ciddi bir farkla düşürüldü. Bu düzenlemelerin ardından Temu'dan ilk adım geldi. Çinli e-ticaret platformu minimum sipariş tutarını düşürdü.

Google Haberlere Abone ol
Vergi düzenlemesi sonrası Temu'dan ilk adım geldi: Minimum sipariş limiti düşürüldü

Son dönemin yükselen alışveriş platformlarından Temu'nun Türkiye macerası çok uzun sürmedi. 50 ülkeye aktif olarak gönderim yapan Çinli e-ticaret platformu, binlerce ürünü dünyanın dört bir yanındaki müşterilerine ulaştırıyor.

Ancak Çinli şirketlere uygulanan çeşitli düzenlemeler Temu'yu da vurdu. Birkaç gün önce Ticaret Bakanlığı Temu başta olmak üzere birçok Asya satışlarına ilişkin düzenleme yapılacağını duyururken, bu düzenleme sadece bir gün sonra geldi. 6 Ağustos Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre Asya siparişlerinden alınan vergi %30’dan %60’a çıkarıldı ve maksimum sipariş tutarı 150 euro’dan 30 euro’ya düşürüldü. Bu durum Temu'nun Türkiye macerasına adeta darbe vurdu. Bununla birlikte Çin merkezli online alışveriş platformundan ilk adım geldi. 

TEMU MİNİMUM SİPARİŞ TUTARINI 670 TL'YE DÜŞÜRDÜ

Vergi düzenlemesi sonrası 1700 TL minimum sipariş tutarı olan Temu, bu rakamı 670 TL'ye düşürdü. Bu karar, maksimum sipariş tutarının 150 euro'dan 30 euro'ya düşmesinin ardından geldi. 

Buna göre artık Temu'dan yapacağınız alışverişlerde alt sipariş tutarı olarak 670 TL ödemeniz yeterli olacaktır. Ancak mevcut vergilere ek olarak her siparişiniz için yüzde 60 daha fazla vergi ödemeniz gerektiğini de hatırlatmakta fayda var. 

Temu’nun öne çıkan özelliği, platformdaki birçok ürünün inanılmaz derecede uygun fiyatlı olmasıdır. Ayakkabıları 15 dolara, kolyeleri 1 dolara, kablosuz klavyeleri ise 10 dolara satın alabilirsiniz. Aslında aklınıza gelebilecek her şey muhtemelen Temu’da 50 dolardan daha düşük bir fiyata kadar bulabilirsiniz.

 

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin