Tüm ülke ‘Demir Kubbe’ ile korunacak! Donald Trump’tan dikkat çeken açıklamalar! Ülkeyi savaşa mı hazırlıyor?

ABD’nin başkan adayı Donald Trump, seçim öncesi vaatlerine bir yenisini daha ekledi. 3. Dünya Savaşının çıkacağı yönünde sözleriyle gündeme gelen Trump, ‘Demir Kubbe’ inşaası ve diğer askeri planlarını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
Tüm ülke ‘Demir Kubbe’ ile korunacak! Donald Trump’tan dikkat çeken açıklamalar! Ülkeyi savaşa mı hazırlıyor?


ABD büyük bir seçime hazırlanıyor. Biden’ın çekilmesinin ardından gözler Donald Trump’a çevrilirken, Cumhuriyetçi başkan adayı seçim çalışmalarında vites yükseltti.

ABD'nin Cumhuriyetçi başkan adayı ve eski Başkan Donald Trump Pazartesi günü yaptığı bir konuşmada askeri planlarını açıkladı. 3. Dünya Savaşı’nın çıkacağını öne süren Trump, seçilmesi durumunda ülkenin savunma sistemine yeni projeler kazandıracağını söyledi.

ABD’YE DEMİR KUBBE İNŞA EDİLECEK

Dünyanın savaşa doğru adım adım gittiğine dikkat çeken Trump, seçilmesi durumunda ABD'de bir Uzay Ulusal Muhafızları kurulması ve bir “Demir Kubbe” füze savunma sistemi inşa edilmesi için bastıracağını açıkladı.

Trump, eski başkanlık döneminde Uzay Kuvvetleri’ni kurarak önemli bir görevi yerine getirmişti. Öyle ki ABD’nn yeni başkan adayı Trump konuşmasında, kendi yönetimi sırasında Uzay Kuvvetleri'nin kurulmasını en gurur verici başarılarından biri olarak nitelendirirken, ordunun en yeni kolunun artık kendi Muhafız Birliği'ne ihtiyacı olduğunu da belirtti. Trump’ın Uzay Ulusal Muhafızları oluşturmaya ilişkin kullandığı ifadeler ise şöyle:

“İlk dönemimdeki en gurur verici başarılarımdan biri, 70 yılı aşkın bir süredir silahlı kuvvetlerin ilk yeni kolu olan Uzay Kuvvetleri'nin kurulmasıydı. Bu büyük bir olaydı.” “Şimdi Uzay Kuvvetleri hazır ve çalışır durumda, ancak ABD Uzay Kuvvetleri için birincil savaş rezervi olarak hizmet verecek bir Uzay Ulusal Muhafızları oluşturmanın zamanının geldiğini düşünüyorum.”

Öte yandan Trump, İsrail'in “Demir Kubbe” savunma sistemine benzer bir füze savunma sistemi kurma sözü de verdi. İsrail'in roket savar sistemi Demir Kubbe, 5 km ile 70 km arasında menzile sahip Katyuşa ve Kassam füzelerini engellemek için devlete ait silah şirketi Rafael Defence Systems tarafından geliştirildi. Katyuşa” ve ‘Kassam’ kısa menzilli roketler olup menzilleri 5 km ile 70 km arasındadır. Trump, Demir Kubbe sistemi için de şu sözleri kullandı:

“Ülkenin her yerinde büyük bir 'Demir Kubbe' füze savunma sistemine sahip olacağız. Diğer ülkeler İsrail'in buna sahip olduğunu söylüyor. Biliyorsunuz, (eski Başkan) Ronald Reagan bunu yıllar önce yapmak istedi ama o zaman teknolojimiz yoktu. Ama şimdi teknolojiye sahibiz.” Dedi.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin