Temu gümrük vergisi ne kadar: Temu minimum sipariş tutarı ne kadara yükseldi? Temu nedir?

Son dönemde yükselen e-ticaret platformlarından Temu, Aliexpress, Amazon ve Wish gibi iddialı şirketlere rakip oldu. Aktif olarak 50 ülkeye satış gerçekleştiren Çin merkezli e-ticaret sitesi, Türkiye’de oldukça popüler. Ancak yakın zamanda Ticaret Bakanlığı Çinli e-ticaret platformları üzerinden ciddi bir düzenleme yaptı. Peki Temu gümrük vergisi ne kadar? Son güncellemeyle birlikte Temu minimum sipariş tutarı ne kadar oldu? İşte fırtına etkisi yaratan Temu hakkında bilinmesi gerekenler…

Temu gümrük vergisi ne kadar: Temu minimum sipariş tutarı ne kadara yükseldi? Temu nedir?

e-ticaret siteleri arasındaki rekabet, Temu ile bir kez daha baştan başladı. Hızla yükselen Çin merkezli platform, Türkiye dahil 50 ülkede milyonlarca kişi tarafından kullanılıyor. Yüz binlerce ürünü çok uygun fiyata müşterilerle buluşturan Temu, sadece 3 ay içerisinde bambaşka bir boyuta geldi.

Aliexpress, Amazon, Wish ve daha birçok şirkete rakip olan Temu, son dönemde kullanıcıların gözdesi haline gelmiş durumda. Tıpkı diğer yabancı platformlar gibi yurt dışı alışveriş yapılabilen Temu’da, alınan ürünlerin gümrük vergisini de ödeyerek süreci hızlandırmak mümkün. Ancak 6 Ağustos'ta yayımlanan Resmi Gazete ile artık Çinli e-ticaret platformlarından alışveriş yapmak hayal oldu. Zira gümrük vergisi ve getirme ücretleri iki kart arttı diyebiliriz. Peki Temu gümrük vergisi ne kadar? Temu minimum sipariş tutarı ne kadar oldu?

TEMU MİNİMUM SİPARİŞ TUTARI NE KADAR OLDU?

Türkiye’de birkaç aydır aktif olarak kullanılan bu platform, ilk etapta minimum sipariş tutarını 500 TL ile sınırlandırıyordu. Ancak gerek gümrük gerek firmadaki yoğunluk göz önüne alınarak alt limitte peş peşe fiyat artışı yapıldı. Buna göre Temu minimum sipariş tutarı 1700 TL’ye yükseldi. Öte yandan Temu gümrük vergisi de artırıldı. Buna göre vatandaşlar artık Temu'dan alışveriş yaptığında; posta veya hızlı kargo taşımacılığı yoluyla gerçek kişiye gelen ve değeri 30 euroyu geçmeyen eşya ile 1500 euroyu geçmeyen ilaç cinsi eşyanın değeri üzerinden Avrupa Birliği ülkelerinden doğrudan gelmesi halinde yüzde 30, diğer ülkelerden gelmesi halinde yüzde yüzde 60 oranında tek ve maktu bir vergi ödeyecek.

Resmi Gazete’de yayımlanan yeni kararla birlikte daha önce 150 euro olarak karşımıza çıkan yurt dışı hızlı kargo alışveriş limiti 30 euroya düştü. Yani bundan sonra yapacağınız harcamalar 30 euro limitini geçerse satın aldığınız ürünlerin gümrükten geçmesi mümkün olmayacak. Bu karardan sonra harcama limitleri beş kat daha düşük bir seviyeye inmiş oldu. Alınan bu karar 15 gün sonra yürürlüğe girecek.

Temu’nun öne çıkan özelliği, platformdaki birçok ürünün inanılmaz derecede uygun fiyatlı olmasıdır. Ayakkabıları 15 dolara, kolyeleri 1 dolara, kablosuz klavyeleri ise 10 dolara satın alabilirsiniz. Aslında aklınıza gelebilecek her şey muhtemelen Temu’da 50 dolardan daha düşük bir fiyata kadar bulabilirsiniz.

Temu gümrük vergisi ne kadar: Temu minimum sipariş tutarı ne kadara yükseldi? Temu nedir?

TEMU’DAN REKOR BAŞARI

Pinduoduo bünyesindeki e-ticaret platformu, bu yılın ilk yarısında GMV’sini (Brüt Mal Hacmi) 20 milyar dolara yükseltmeyi başardı. Yalnızca ikinci çeyrekte yaklaşık 12 milyar dolar katkı sağlanırken, özellikle ABD pazarındaki performansı ise dikkat çeken detaylardan. Zira Temu, ABD pazarında %45’lik ciddi bir pazar payına sahip.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin