Telefonda çıkan reklamlar saç baş yolduruyor! Xiaomi’den açıklama geldi, reklamların sonu mu geliyor?

Milyonlarca kişi tarafından kullanılan Xiaomi telefonlar, yıllardır uygulama içerisinde çıkan reklamlarla saç baş yolduruyor. Son dönemde bu reklamların kaldırılacağına yönelik haberler ortaya çıkarken, Çinli teknoloji devinden açıklama gecikmedi.

Telefonda çıkan reklamlar saç baş yolduruyor! Xiaomi’den açıklama geldi, reklamların sonu mu geliyor?

Xiaomi’nin son yıllarda ortaya koyduğu başarı göz ardı edilemez. Özellikle mobil sektörde bambaşka bir noktaya ulaşan Çinli dev, akıllı telefon pazarında artık söz sahibi şirketlerden biri. Her yıl iddialı modelleriyle rekabetin dozunu artıran Xiaomi, kullanıcı sayısında da artışa gidiyor.

Ancak tüm bu başarıya rağmen Xiaomi telefonlarda çok ciddi bir sorun var. Çinli teknoloji devi, gelirlerini artırmanın bir yolu olarak yıllardır uygulamaların içerisinde reklamlara yer veriyor. Kullanıcılar artık bu duruma sitem ederken, geçtiğimiz aylardan bu yana reklamların kaldırılacağı yönünde haberler ortaya çıktı. Bu iddiaların ardından Xiaomi’den yanıt gecikmedi.

XIAOMI, UYGULAMA REKLAMLARINININ FİŞİNİ ÇEKMEYECEK

Xiaomi, satışa sunduğu telefonlara önceden onlarca uygulamayı varsayılan olarak yüklüyor. Bu uygulamalar pek çok reklam barındırırken, yıllardır kullanıcılardan tepki topluyor.

Son dönemde Xiaomi’nin, uygulama reklamlarını kaldıracağı haberleri gün yüzüne çıksa da durum aslında bilindiği gibi değil. Zira Çinli üretici kısa süre önce yaptığı açıklama ile reklamları kaldırmayacağını, bunun yerine farklı bir yoldan ilerleyeceğini açıkladı.

Firma için ek gelir kaynağı olan bu reklamlar, uygulamalardan ne yazık ki kaldırılmayacak. Ancak Xiaomi, gelen tepkileri de göz önünde bulundurarak telefonlara önceden yüklediği stok uygulama sayısını azaltacak. Öte yandan kullanıcılar, farklı yollarla bu uygulamalardaki reklamları yine kaldırabilir.

Sonuç olarak Xiaomi kullanıcıları, uzun bir süre daha reklamlara maruz kalacak.

Güncellendi: 05.08.2024 / 19.00

Etiketler xiaomi reklam yazılım
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin