Starbucks'ta robot dönemi resmen başladı. Güney Kore'de 100 robot kahve, paket ve öğle yemeği servisi yapıyor

Güney Kore'de Starbucks'ta göreve başlayan 100 Rookie robotu, kahve, paket ve öğle yemeği servisi yapıyor. Yorulmak nedir bilmeyen bu robotlar, şikayet etmeden kesintisiz hizmet sunuyor.

Google Haberlere Abone ol
Starbucks'ta robot dönemi resmen başladı. Güney Kore'de 100 robot kahve, paket ve öğle yemeği servisi yapıyor

Güney Kore’nin teknoloji devi Naver, tam anlamıyla geleceğin Starbucks’ını inşa etti.

Bu Starbucks şubesinin bulunduğu Naver 1784, Seongnam’da bulunan ve 2022 yılında açılan 36 katlı bir teknoloji merkezi. Burada, “Rookie” adını verdikleri otonom servis robotları, Starbucks ve diğer hizmet noktalarında siparişleri yerine getiriyor.

shiftdelete.net'teki habere göre günlük olarak yaklaşık 100 Rookie robotu, kahve, paket ve öğle yemeği servisi yapıyor. Ne yorulmak biliyorlar, ne de şikayet ediyorlar.

Rookie, Starbucks için hizmet eden yiyecek, içecek veya diğer eşyaları taşıyabilecek bölmelere sahip tekerlekli bir hizmetçi robot. Bu robotlar, Naver’ın bulut tabanlı bir platformu olan AI, Robot, and Cloud (ARC) sistemi üzerinde çalışıyor. Rookie, katlar arasında hızlı erişimi sağlayan özel robot asansörü Roboport ile entegre çalışıyor.

Rookie’ye yardım eden bir diğer robot ise hamallık yapan ve getir-götür işlerini yapan Ambidex. Çift kollu bu robot, yeni ve gelişmiş kuvvet transfer mekanizmaları sayesinde Starbucks’ta insanlarla güvenli etkileşimlerde bulunabiliyor. Yüksek hassasiyet ve hız için tasarlanan Ambidex, aynı zamanda yüksek yük taşıma görevlerini de başarıyla yerine getirebiliyor.
 

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin