Şınav çeken robot sosyal medyada viral oldu. Boston Dynamics'in insansı robotu adım adım geliyor!

İnsansı robotlar yapay zeka sayesinde daha gelişmiş özellikler kazanırken, geliştirme aşamasındaki Boston Dynamics'ten dikkat çeken bir görüntü daha geldi. Bu kez tıpkı bir insan gibi seri şınav çekti.

Google Haberlere Abone ol
Şınav çeken robot sosyal medyada viral oldu. Boston Dynamics'in insansı robotu adım adım geliyor!

Uzun yıllardır insanların korkulu rüyası olarak gösterilen robotlar, teknolojinin gelişimine paralel olarak hızla yaygınlaşıyor.

Sektörde birçok şirket artık insanlar yerine robotları çalıştırmaya başlarken, yapay zekayla daha da akıllanan bu robotlar giderek insana özgü özellikler almaya başlıyor. Boston Dynamics tarafından geliştirilen Atlas da bunun örneklerinden biri.

İNSANSI ROBOT ATLAS ŞINAV ÇEKTİ

Daha önce birçok hareketiyle dikkat çeken Atlas, yeni gösteri videosunda insana özgü olan şınav hareketini sergiledi.

Techrunch tarafından paylaşılan görüntüde robotun son derece sağlam ve güçlü olmasına dikkat çekilirken, stabil şekilde şınav çekebilmesi ise geldiği noktaya bir kez daha gözler önüne serdi.

Hyundai'ın alt markası Boston Dynamics tarafından geliştirilen insansı robot, şu anda fabrika zeminlerinde kullanılmak üzere ticarileştirmenin ilk aşamalarında.

İnsanların yaptığı birçok işi yerine getirmek için programlanan Atlas'ın yetenekleri günden güne gelişiyor.

Boston Dynamics'in gelişmiş robotlar tasarladığını zaten biliyoruz. Ancak bir robota şınav bile çektirmeyi programlayan bu şirketin, gelecekte daha fazla neler yapacağı merak konusu.

Hidrolik sistemle çalışan Atlas, çeşitli görevleri yerine getirebiliyor. Şınav performansıyla dikkatleri üzerine çekse de Atlas'ın asıl amacının eğlence olmadığını belirtmekte fayda var. Bu robot, gelecekte fabrikalarda çalıştırılmak üzere tasarlandı. Zira şirketin amacı Atlas'ı ticarileştirmek ve yakın gelecekte yaygınlaştırmak.

Etiketler robot boston
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin