Samsung kullanıcılarını üzen gelişme: Galaxy AI ücretli mi olacak? Glaxy yapay zeka ne zaman ücretli olacak?

Samsung kullanıcılarını üzen gelişme yaşandı. Samsung'un yaptığı bir açıklama, "Galaxy AI ücretli mi olacak?" sorusunu gündeme getirdi. Bilindiği üzere Galaxy AI sayesinde, yapay zeka destekli telefonlarda kolayca arama ve gerçek zamanlı çeviri yapılabiliyor. Peki, Galaxy AI ücretli mi olacak? Glaxy yapay zeka ne zaman ücretli olacak? İşte konuyla ilgili detaylar...

Google Haberlere Abone ol
Samsung kullanıcılarını üzen gelişme: Galaxy AI ücretli mi olacak? Glaxy yapay zeka ne zaman ücretli olacak?

Samsung, Galaxy S24 serisi ile beraber Galaxy AI özelliğini tanıtmıştı. Yapay zeka destekli telefonlarda kullanılan bu özelliğin, yakında ücretli olacağı söyleniyor. Ücretsiz olarak kullanıcılara sunulan Galaxy AI yapay zeka aracı, birkaç ay içerisinde Galaxy S23 serisi, Galaxy Tab S9 serisi, Galaxy Z Fold 5 gibi destekli cihazlar için de ücretsiz bir güncelleme ile kullanılabilir hale getirilmişti. Samsung'un basın bülteninde, yeni nesil yapay zekanın ücretli olabileceğine ilişkin detaylar yer alıyor. Peki, Galaxy AI ücretli mi olacak? Glaxy yapay zeka ne zaman ücretli olacak?

SAMSUNG KULLANICILARINI ÜZEN GELİŞME

Samsung'un yayınladığı bir basın bülteninde, gerçek zamanlı metin ve ses çevirisi yapıp fotoğraf düzenleyen, günlük hayatta oldukça kullanışlı özellikler sunan Galaxy AI'ın ücretli olabileceğine dair çıkarımlar yapıldı.

Samsung kullanıcılarını üzen gelişme: Galaxy AI ücretli mi olacak? Glaxy yapay zeka ne zaman ücretli olacak?

GALAXY AI ÜCRETLİ Mİ OLACAK?

Galaxy AI tanıtımında, hizmetin 2025 yılına kadar ücretsiz olacağı açıklanmıştı. Söz konusu hizmetin 2026 yılında ücretli olabileceği düşünülüyordu. Basın bülteninde bu zamanın tekrar hatırlatılması, Galaxy yapay zeka aracının ücretli olacağı fikrini güçlendirdi.
Bültende, ‘Galaxy AI özellikleri, desteklenen Samsung Galaxy cihazlarında 2025 sonuna kadar ücretsiz olarak sunulacaktır' ifadesine yer verildi.

Öyle ki Google Gemini, Microsoft Copilot, OpenAI’nin ChatGPT gibi GenAI sohbet botları ile sanal asistanlar, ücretsiz olarak sunulmuş, fakat zamanla Gemini Advanced, Copilot Plus, ChatGPT Plus gibi daha gelişmiş özellikleri olan ücretli versiyonlar piyasaya çıkmıştı.
Bu yüzden Samsung Galaxy AI'ın ücretli mi olacağı, yoksa daha yeni bir modelinin mi piyasaya çıkacağı ile ilgili hala belirsizlik var.

GALAXY YAPAY ZEKA NE ZAMAN ÜCRETLİ OLACAK?

Tahminlere göre; Galaxy AI'ın ücretsiz temel özelliklerinin yerini, ücretli premium özellikler alabilir. Bu durumda bir abonelik sistemi oluşturulabilir. Bu sistemin ise Galaxy AI+ olarak isimlendirileceği düşünülüyor. Kesin bilgi, 2025 sonunda belli olacak gibi görünüyor.

 

SAMSUNG GALAXY AI ÖZELLİKLERİ NELER?

Galaxy AI (Yapay Zeka) özelliklerinin çalışması için cihazda Samsung Account hesabının kurulu ve internete bağlı olması gerekiyor. İşte Galaxy AI'ın özelliklerinin başlıklarını şöyle sıralayabiliriz:

  • Google Destekli Circle to Search Daire içerisine alarak arama
  • Not Asistanı 
  • Web Asistanı
  • Ses Kaydı Asistanı
  • Canlı Çeviri
  • Chat Asistanı
  • Fotoğraf, Galeri Asistanı(Yaratıcı Düzenleme)
  • Yaratıcı Düzenleme
  • Düzenleme Önerisi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin