Günümüzde artık elinde cep telefonu olmayan kalmadı. Öyle ki 6 yaşındaki bir çocuk bile bugün akıllı telefon kullanırken, sosyal medya platformlarında aktif olarak zaman geçirip, online olarak çeşitli oyunlar oynayabiliyor.
Tüm bunlar özellikle gelişim çağındaki bir çocuk için oldukça riskli. Oyun ve sosyal medya bağımlılığı nedeni ile düzeni bozulan çocuklar, gelecekte bunun sıkıntısını daha çok çekecektir. Bunun önüne geçmek için teknoloji ve sosyal medya devleri yoğun mesai harcıyor. Instagram ve daha birçok uygulamada günlük kullanımı sınırlayan birçok özellik bulunurken, Google’da öğrenciler için ‘okul saati’ adını verdiği yeni özelliğini duyurdu. Resmi duyurusu yapılan özellikte yetki tamamen ebeveynde olacak. Peki bu özellik nasıl çalışacak?
‘OKUL SAATİ’ İLE GÜNLÜK TELEFON KULLANIMI SINIRILANDIRILABİLECEK
Perşembe günü yaptığı duyuruda Google, önümüzdeki yıldan itibaren yeni özelliği kullanıma sunacağını açıkladı. Android telefon ve tabletler için gelecek bu özellikte ebeveynler, öğrenciler okuldayken dikkat dağınıklığını en aza indirmek için çocukların telefonuna sınır koyabilecek.
Söz konusu ayar Fitbit’in yakın zamanda tanıttığı Ace LTE çocuk saatinde mevcut. Öyle ki yakında Samsung Galaxy Watch’lar için de kullanıma sunulacak.
‘Okul saati’ özelliğine ilişkin Google'da çocuklar ve ailelerden sorumlu genel müdür Mindy Brooks, şirketin okulda çocuklarının dijital dikkat dağınıklığını en aza indirmek isteyen, ancak yine de acil bir durumda onlarla iletişim kurabilmeyi isteyen ebeveynlerin haber alabileceğini söyledi. Yani ebeveynler, telefondaki uygulamaları sınırlandırabilirken, belirli kişilerden gelen aramalara veya mesajlara izin verme seçeneğine de sahip olacak.
Öte yandan bu özellik, çocuğun cihazını özel bir ana ekrana ayarlayarak işlevselliği sınırlandıracak. Bu süre zarfında ebeveynler, Google'ın Family Link'inde seçerek belirli uygulamalara erişimi kısıtlayabilecekler.
Resmi olarak duyurusu yapılan bu özellik, gelecek yıldan itibaren tüm dünyada Android telefon ve tabletlere sunulacak.
Kaynak: Google Blog
Derleme: Medyatava.com