Milyonlarca kişi çiple gezecek: Elon Musk Neuralink için 10 yıllık planını açıkladı

Elon Musk'ın Neuralink beyin çipi testleri hızla devam ederken, ünlü milyarder gelecek 10 yıldaki hedefini açıkladı. Şu anda iki hastaya implant edilen bu çip, önümüzdeki yıllarda daha fazla insana takılacak. İşte Musk'ın dikkat çeken planı.

Google Haberlere Abone ol
Milyonlarca kişi çiple gezecek: Elon Musk Neuralink için 10 yıllık planını açıkladı

Ünlü milyarder Elon Musk'ın beyin-bilgisayar arayüzü şirketi Neuralink, uzun süren hayvanlı testlerin ardından geçtiğimiz yıl itibariyle insanlı testlerine de başladı.

İnsanların beynine takılan çiple felçli hastalara umut olması beklenen bu proje, her geçen gün kafalarda soru işareti oluşturmaya devam ediyor. İki hastada test edilen Neuralink beyin çipi, Musk'ın iddiasına göre gelecek yıllarda milyonlarca insana takılacak.

10 YIL İÇİNDE MİLYONLARCA İNSANA TAKILACAK

Bu yıl ocak ayında Nolan Abo isimli bir hastaya beyin çipi başarılı bir şekilde implant edilirken, zorlu testlerin çoğunda başarı sağlandığı bildirildi. Sosyal medya platformu X'ten gelişmeleri sık sık paylaşan Elon Musk, Neuralink çipinin gelecek yıllarda daha fazla insana implant edileceğini söyledi.

Musk, X'ten yaptığı paylaşımında, ''Her şey yolunda giderse, birkaç yıl içinde yüzlerce insan Neuralink kullanıyor olacak, muhtemelen beş yıl içinde on binlerce, 10 yıl içinde ise milyonlarca...” ifadelerini kullandı. Bu da gelecek 10 yıl içinde milyonlarca insanın Neuralink beyin çipine sahip olabileceğini ortaya koyuyor.

Bilmeyenler için Neuralink, omurilik yaralanması hastalarına bazı ameliyatlarında yardımcı olmak üzere tasarlandı ve cihaz şu ana kadar ilk hastanın video oyunları oynamasına, internette gezinmesine, sosyal medyada paylaşım yapmasına ve dizüstü bilgisayarında imleci hareket ettirmesine olanak sağladı.

Musk'ın şirketi henüz geçen ay cihazı ikinci bir hastaya başarıyla implante etti ve bu hasta da cihazı video oyunları oynamak ve 3D nesneler tasarlamayı öğrenmek için kullanmaya başladı.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin